Ay'ın Yüzeyine Beton Atmak Mümkün mü?

0
0
0
0
0
Ay'ın Yüzeyine Beton Atmak Mümkün mü?
Yapılan araştırmalara göre dünyada kullanılan inşa malzemelerinden betonun Ay'da kullanılması mümkün değil.

Neden böyle bir durum merak edilmiş açıkçası net bir şekilde bilinmiyor ancak uzun süredir birçok araştırma merkezinde Ay'ın yüzeyine beton atılıp atılamayacağı tartışma konusu olmuş durumda. Bu durum her ne kadar tartışma konusu olsa da aslında cevabı oldukça basit.

Muhtemelen gelecekte bir gün insanların Ay'a yerleşmesi ya da Ay'ı uzayda ortak bir nokta olarak kullanması üzerine merak edilen durumda betonun Ay'da kullanılması şu an için imkansız görünüyor. Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiye göre Ay'ın yüzeyinde neredeyse hiç basınç olmaması ve betonun gözeneklere sahip olması kolaylıkla betonun gaza dönüşmesine neden olur ve bu nedenle Ay'da beton kullanılamaz.

Aynı zamanda betonun Ay'da gaz halini olacak olmasının yanı sıra Ay'daki ısı miktarı da betonun dayanmasına elverişli değil. Ay'ın gündüzleri 100 derecenin üzerinde sıcaklığa erişmesi geceleri ise -150 dereceye yakın sıcaklığa sahip olmasıyla birlikte bu dengesiz ısı miktarı betonun anında zarar görmesine ve kullanılmaz hale gelmesine neden olur.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0