Aynı Anda Hem Ürkütüp Hem Büyüleyen 9 Uzay Fotoğrafı

170
83
10
8
7
Uzayın büyüklüğü ve bilinmezliği her zaman için insanların merakını cezbetmiştir değil mi? Ancak bu bilinmezlik ve akıl almaz büyüklük aynı zamanda insanın içinin ürkmesine de sebep oluyor. İşte bakarken hem büyüleneceğiniz hem de içten içe ürkeceğiniz uzay fotoğrafları.

Gökyüzü ve uzay; insanlık tarihi boyunca her zaman merak edilmiş, hakkında hayaller kurulmuş, mitolojilere ve dinlere konu olmuş sonsuz büyüklükte bir alan. Günümüzde gelişen uzay teknolojileri sayesinde uzay hakkında atalarımıza göre daha çok şey biliyor olsak da bilmediklerimiz ve içerisinde barındırdığı ihtimaller hem büyüleyici hem de korkutucu olmayı başarıyor. İşte bakarken hem büyüleyen hem de korkutan uzay fotoğrafları.

Soluk Mavi Nokta

Ünlü gökbilimci Carl Sagan’ın yaptığı “soluk mavi nokta” tanımının ne kadar doğru olduğunu gösteren bu fotoğraf, NASA’nın uzay aracı Cassini’nin Satürn’e çarpmadan önce çektiği son fotoğraf.

Cassini Dünya

3 Kişi Hariç Tüm İnsanlığın Fotoğrafı

Uzaydan çekilen dünya fotoğraflarının belki de en ünlüsü. Apollo 11 görevi sırasında çekilen bu fotoğrafta Buzz Aldrin, Neil Armstrong ve Michael Collins hariç tüm insanlık bulunuyor.

apollo 11 dünya

Uzay Yürüyüşü

Listedeki belki en ürkücüsü olan bu fotoğraf, 1984 yılında çekildi. Fotoğrafta yer alan kişiyse Bruce McCandless. Space Shuttle 41-B Challenger görevi sırasında çekilen bu fotoğrafta McCandless, ilk kez herhangi bir yere bağlı olmadan uzay yürüyüşü gerçekleştiriyor.

Bruce McCandless

Uzun Pozlama Galaksi

Bu fotoğraf, Hubble Uzay Teleskopu tarafından 16 yılda 7.500’den fazla pozlamayla çekildi ve içerisinde 265 bin galaksiyi barındırıyor.

Hubble Uzay Teleskopu

Andromeda Galaksisi

Andromeda Galaksisi’nin 1,5 milyar pikselden oluşan net fotoğrafı. Samanyolu Galaksisi’ne 2,2 milyon ışık yılı uzaklıkta olan bu galaksi, yukarıdaki fotoğrafta yer alan sadece ufak bir nokta. Fotoğraf üzerinde yakınlaştırma yapabileceğiniz siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Andromeda

Mars

Dünya'mızdan sonra insanların ikinci yerleşim yeri olması beklenen Mars’ta günbatımı.

Mars günbatımı

Dünyanın İlk Kara Delik Fotoğrafı

Devasa Messier 87 Galaksisi’nin merkezinde yer alan kara deliğin ilk fotoğrafı. Fotoğrafın ortasındaki o ufak gölge, kara delik ve kütlesi bizim güneşimizden 6,5 milyar kat daha fazla.

Meisser 87, Karadelik

Evren ve Büyüklük

Evrenin akıl almaz bir büyüklükte olduğunu biliyoruz tabii ki ancak videodaki perspektiften bakınca anlaması çok daha kolay olabilir.

Pillers of Creation

Dünyaya 7 bin ışık yılı uzaklıktaki Kartal Bulutsusu’nun kalbi olan Pillers of Creation. Tamamen uzay tozlarından oluşuyor. Fotoğrafta yaklaştırılan o ufacık noktanın yüksekliği ise tamı tamına 170 milyar km. Dünyanın çevresinin ise 40 bin 75 km olduğunu söylersek belki de yüksekliği çok daha iyi anlaşılabilir.

Sizin en çok etkilendiğiniz uzay görseli hangisi oldu? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.buzzfeed.com/andyneuenschwander/20-mind-blowing-beautiful-space-photos
170
83
10
8
7
Emoji İle Tepki Ver
170
83
10
8
7