Bakan Açıkladı: Tanzim Satışlar Artık Zincir Marketlerde de Yapılacak

68
20
19
3
1
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zincir marketlerin de tanzim satış koşullarıyla ürün satışına başlayacaklarını açıkladı.

Son dönemde yaşanan fiyat artışı hükümetin de gündeminde yer alıyor. İlk aşamada halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmayı amaçlayan hükümet, bu amaçla tanzim satış noktaları kurulmasını istemişti. Büyük şehirlerde tanzim satış noktaları kurulmuştu.

Migros, CarrefourSA, Şok, A101 ve BİM marketlerin toplamda 16 binden fazla noktada yapacağı satışlarda da tanzim noktalarındaki koşullar geçerli olacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu noktalar dışında da tanzim koşullarıyla ürün satışı başlayacağını söyledi. Bakan, yaptığı açıklamada "Artık tanzim satış noktaları haricinde zincir mağazalara da mal tedarikini Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla yapmaya başlıyoruz. Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM'in toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla bu ürünler satışa sunuluyor olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan ayrıca zeytin ve zeytinyağı fiyatları konusunda da açıklama yaptı. Zeytinyağında 80 kuruşluk bir prim olduğunu hatırlatan Pakdemirli, tane zeytin için de benzer bir çalışma yapabileceklerini söyledi. Rakamın 15 ile 25 kuruş arasında olacağını belirten Bakan, o konuda henüz çalışmaların devam ettiği açıklamasında bulundu.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/bakan-pakdemirli-acikladi-marketler-tanzim-satis-urunlerini-satacak-41162250
68
20
19
3
1
Emoji İle Tepki Ver
68
20
19
3
1