Bakan Tüfenkci’den Telefon Alacaklara Uyarı: Şu Saçma Sapan Reklamlara Kanmayın

1
0
0
0
0
Bakan Tüfenkci’den Telefon Alacaklara Uyarı: Şu Saçma Sapan Reklamlara Kanmayın
Bakan Tüfenkci, “2000 TL değerindeki telefonu 300 TL’ye satıyoruz” tarzında reklamlara kanmamaları için tüketicilere uyarılarda bulundu.

Televizyonlarda ve radyolarda çıkan ‘gerçek fiyatı şu, biz ise şu fiyata satıyoruz’ tarzında reklamlar yayınlayan kişi / kurumların oyununa gelmemeleri konusunda tüketicilere uyarılarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Tüketicinin aldığı malı orijinal olduğunu sanarak alması, ancak orijinal çıkmaması, söz konusu malın ayıplı olarak kabul edilmesi sonucunu doğuracaktır. Bu durumda tüketici, mağduriyeti için uyuşmazlık bedeline göre tüketici hakem heyetine ya da mahkemeye başvurabilir ve para iadesi de dahil 4 seçimlik hakkından birisini kullanabilir" şeklinde konuştu.

Özellikle uydu bazlı bazı TV kanallarında orijinal olduğu iddia edilen tablet, akıllı telefon ve benzeri teknolojik ürünlerin piyasa fiyatından çok daha altında satıldığına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, son olarak şunları söyledi:

"Piyasadaki her ürün grubunda olduğu gibi, tablet bilgisayar, cep telefonu ve benzeri ürünlerde de önemli kalite farkları vardır. Bu yüzden tüketiciler, piyasa fiyatının oldukça altında satılan ürünleri değerlendirirken bu ürünlerin kalite düzeyinin de pahalı olanlardan farklı olabileceğini göz önünde bulundurmalıdırlar."

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0