Bakandan Açıklama: Bizi Yanlış Anladınız, Amacımız Yerli Otomobil Üretmek Değil

3
0
0
0
0
Bakandan Açıklama: Bizi Yanlış Anladınız, Amacımız Yerli Otomobil Üretmek Değil
Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü, kendilerinin yerli otomobil konusunda yanlış anlaşıldıklarını belirterek ‘Bizim amacımız, yerli otomobil üretmekten ziyade bir otomobil markası oluşturmak’ dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 2017 bütçesiyle ilgili konuşan Bakan Faruk Özlü, asıl projelerinin ‘yerli marka elektrikli otomobil’ olduğunu, mevcut imkanlarla bir araba üretmenin çok da zor olmadığını söyledi. 

Birçok firmanın tasarımını ve teknolojisini Türkiye’den aldığı ve üretimlerini de burada yaptığı modeller geliştirdiğini belirten Özlü, “Biz zor olana talibiz. Sadece Türkiye'de değil dünyada da tutacak bir otomobil markası oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Bu projeyle ilgili olarak bir iş modeli oluşturmak, idari ve teknik şartnameleri hazırlamak içinse çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

4. Sanayi Devrimi’ne ve geleceğe damga vuracak akıllı üretim sistemleriyle ilgili sürece hazırlanmak için fabrikaların mekaniğinin değiştirilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Özlü, "Fabrikalarımızın akıllı üretim sistemleriyle donatılmasını, üretimin bu yeni teknolojilere uygun bir dönüşümden geçmesini hedefliyoruz. İkincisi, bu döneme damga vuracak olan teknolojileri yerli imkânlarla geliştirmek amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/bakan-ozlu-yanlis-anlasildik-amacimiz-yerli-otomobil-degil-40272705
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0