Bakanlık Açıkladı: 5 Farklı Bölge İçin Doğu Ekspresi’ne Benzer 5 Tren Hattı Geliyor

57
9
3
0
0
Son yılların gözde turistik aktiviteleri arasında yer alan Doğu Ekspresi yolculuklarından ilham alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan Ekspreslerini yataklı vagonlar ekleyip turistik ekspres haline getirecek.

Son dönemde Doğu Ekspresi’ne yoğun bir ilgi var. Özellikle genç nüfus arasında oldukça popüler olan hat, Kültür ve Turizm Bakanlığını da harekete geçirdi. Turistik olarak hazırlanacak ve yataklı vagonlar eklenecek olan Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan ekspresleri gezginlere hizmet verecek.

Sabah gazetesinin haberine göre bu seferler sayesinde Türkiye’ye gelen turistler, Efes Antik Kenti, Pamukkale, Akdamar gibi birçok tarihi bölgeyi görebilecek, farklı yerlerde zaman geçirebilecek ve bu rotalarda Türkiye’yi tanıyacaklar. Yeni hatların her biri başka bir bölgeye hizmet verecek. Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kendi turistik rotalarına kavuşmuş olacak.

Tren turlarına otobüsler de entegre edilecek. Bu sayede Pamukkale Travertenleri, Konya Mevlana Müzesi, Çatalhöyük, Van Gölü, Akdamar Kilisesi, Diyarbakır Ulu Camii ve Meryem Ana Kilisesi de bu rotalara dahil olacak, trenin ulaşamadığı yere yolcular otobüsler ile ulaştırılacak.

Turistik Doğu Ekspresi, ilk seferini 29 Mayıs’ta Ankara’dan Kars’a gerçekleştirecek. Yeni hatların ne zaman seferlerine başlayacakları ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905101039005521-dogu-ekspresi-gibi-5-yeni-turistik-ekspres-hat-daha-geliyor/
57
9
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
57
9
3
0
0