Bakanlık Açıkladı: Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Resmen Kaldırıldı!

0
0
0
0
0
Dün yapılan BTK’nın AKN kaldırma açıklamasının ardından bu sefer de İçişleri Bakanlığı TEDES olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin kaldırıldığını açıkladı.

Güzel haberler ardı ardına geliyor. Dün akşam saatlerinde BTK tarafından gelen resmi açıklama ile 2019 yılına kadar Adil Kullanım Noktası/Adil Kullanım Kotası’na yapılacak iyileştirmeler ve ardından 2019 itibari ile tamamen ortadan kalkacak olan AKN/AKK illetinin ardından trafikte tam manasıyla soygun haline gelen ve belediyelerin ciddi oranda gelirlerinin artmasını sağlayan TEDES, ya da tam adıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama neticesinde resmen kaldırıldı.

“2013 yılında daha az kaza olsun, elektronik denetlemesi olsun diye kurulan TEDES sistemi, belki de yanlış yorumlamadan dolayı vatandaşlarıma sıkıntı çektirmektedir. Maliye Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile beraber bakanlığımızın yaptığı protokol ile 10 gün içerisinde yeni yürürlük devreye girecek. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir” diyen Bakan Soylu, otomobil kullanıcılarının çilesi haline gelen ve trafikte güvenlik, kaza azaltma sistemi yerine vatandaşı sömürme sistemi düzeyine gelmiş TEDES’in bittiğinin müjdesini veriyor.

Ancak kaldırılan TEDES sonrasında ne gibi bir uygulama yapılacağı şu anda net değil, görünüşe göre oldukça sık koyulan bu TEDES sistemi yerine yine tabiki bir radar sitemi olacak. Ancak bu vatandaşı kandırma ve üzerinden gelir elde etme yerine olması gerektiği şekilde trafik kontrolünü sağlayacak düzeyde bir farklı uygulama olacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0