Bakanlık, Yangın Mağdurları İçin Yapılacak Evlerin 3D Görsellerini Paylaştı

122
53
13
3
2
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yangın mağdurları için inşa edilecek, bölgenin yöresel mimarisini koruyacak evlerin 3D görsellerini paylaştı. Görsellerde iki farklı ev yer aldı.

Son günlerde büyük ve giderek büyüyen orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye, hem maddi hem de manevi anlamda büyük zararlar yaşadı. Hayatını kaybeden vatandaşların da olduğu yangın, yerleşim yerlerine sıçradı. Yetkililer, yangın nedeniyle evlerini kaybeden mağdurlara ev inşa edileceğini duyurmuştu.

Yangın nedeniyle zarar gören evlerin yerine inşa edilecek yerleşim yerlerinin, yöresel mimariye uygun şekilde yapılacağı da açıklanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu evlerin nasıl gözükeceğini 3 boyutlu görsellerle gösterdi. Görsellerde iki ve bir katlı olmak üzere iki farklı ev modeli yer aldı.

Evlerin 3D görselleri:

yangın ev

yangın mağduru ev

Yapılan açıklamaya göre görsellerde gördüğümüz evler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek. Ev, ahır, depo ve bahçe bölümlerinden oluşacağı belirtilen evlerin bir yıl içinde teslim edileceği açıklandı. Evlerin inşası, yangın söndürme faaliyetinin bitirilip hasar tespit çalışmasının sona erdiği yangın bölgelerinde başlatılacak.

ev

yangın ev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün önce yaptığı açıklamada bu evlerin inşaatına bir ay içinde başlanacağını açıklamıştı. Erdoğan, evlerin yanı sıra tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarının karşılanacağını, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’nde vergilerin, SGK primlerinin, esnaf kredileri ödemelerinin, tarım kredilerinin ve tarım ziraat borçlarının erteleneceğini belirtmişti.

yangın

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/yangin-magdurlarina-bu-evler-yapilacak,CF0nBYvfgUywcdZBJj7MaA/2ZMC7Bz7eU-iM51Q1w1IGA
122
53
13
3
2
Emoji İle Tepki Ver
122
53
13
3
2