Bakanlık Yerli İşletim Sisteminin Gelişmesi ve Yaygınlaşması İçin Kolları Sıvadı

1
0
0
0
0
Bakanlık Yerli İşletim Sisteminin Gelişmesi ve Yaygınlaşması İçin Kolları Sıvadı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milli işletim sistemi Pardus ile ilgili hedeflerini açıkladı.

Milli işletim sistemimiz Pardus'un yaygınlaştırılması ve daha da gelişmesi için yoğun çalışmalar devam ediyor. Pardus'un yaygınlaşması ile ilgili umut veren son açıklama ise Milli Savuma Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

İHA'nın haberine göre Fikri Işık yaptığı açıklamada milli işletim sistemi Pardus'un tüm kurumlarda yaygınlaştırılması ve siber alanda gerçek anlamda güvenli bir yapıya sahip olamamızı hedeflediklerini açıkladı.

HAVELSAN Simülatör Merkezi'ndeki gezisi esnasında önemli söylemlerde bulunan Işık, HAVELSAN'ın başarılarından ve yaptığı çalışmalarla dünyayla yarışır seviyeye geldiğini belirtirken milli işletim sistemi Pardus'ta da HAVELSAN'ın rol oynamasını istediklerini ve Pardus'u bütün kurumlarda yaygınlaştırmak istediklerini aynı zamanda Pardus ile gerçek anlamda güçlü bir güvenlik altyapısı oluşturmak istediklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın yaptığı açıklamalar hem Pardus'un geleceği açısından hem de Türkiye'nin siber dünyadaki konumu açısından önem taşıyor. Bu açıklama ülkemiz açısından ise oldukça sevindirici bir haber.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0