Bakanlıktan Hibrit Motoru Olan Otomobillere Ciddi ÖTV İndirimi!

1
0
0
0
0
Bakanlıktan Hibrit Motoru Olan Otomobillere Ciddi ÖTV İndirimi!
Bakanlar Kurulu’nda alınan karar ile motoru hibrit olan otomobillerdeki ÖTV oranı %90’dan %45’e, motor gücü 100 KW’yi geçen binek otomobillerin vergisi ise %90’a indirildi.

Bakanlık, hibrit motorlara geçilmesini teşvik etmek amacıyla bu motora sahip olan araçların ÖTV oranını %90’dan %45’e düşürdü. 

Alınan karar doğrultusunda elektrik motoru ve elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1800 cm3'ü geçmeyen otomobillerin %90 olan ÖTV oranı %45'e düşürüldü. Ayrıca motor gücü 100 KW’ı geçip motor silindir hacmi 2500 cm3’ü geçmeyen otomobillerin %145’lik ÖTV oranı da %90’a indirildi. 

Başta taksiler olmak üzere otobüs, kamyon ve kamyonet gibi ticari araçların yenilenmesini teşvik etmek amacıyla ÖTV oranlarında iyileştirmeye giden hükümet, hazırladığı torba yasaya hem akaryakıt hem de elektrikle çalışan hibrit otomobiller için maddeler eklemişti. O maddede vergi oranları %90’la %145 arasında değişen sayılar arasındaydı. Yeni açıklanan Bakanlar Kurulu kararı ile özellikle hibrit otomobillere önemli ölçüde vergi teşviki sağlanmış oldu.

Peki hibrit otomobil nedir?

Otomobillerin benzinden tasarruf etmesini amaç edinen hibrit, bunu sağlamak için düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrikli motor kullanan ve kısmen de olsa 0 emisyon salınımı sağlayan bir sistemdir. Toyota'nın Toyota Prius modeli, Honda'nın Honda Insight modeli ve başladığı günümüzde Honda Civic Hybrid ile devam eden seriler, hibrit otomobillere örnek olarak verilebilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0