Bant Mag'in 15. Yılı İçin iPhone'la Çekilen 15 Klip Yayınlandı

3
1
0
0
0
2004 yılından beri hizmet veren Bant Mag'in 15. yılı için 15 farklı klip çekildi. Popüler isimlerin iPhone kullanarak çektiği bu klipler, Apple Music ve Bant Mag'in YouTube kanalı üzerinden paylaşıldı.

Türkiye, müzik kültürü fazlasıyla geniş ve köklü olan bir ülke. Hal böyle olunca da vatandaşlarımız, hemen her türlü müzik türlerine kolaylıkla erişebiliyorlar. Türkiye'de en çok dinlenen müzik türlerinden bir tanesi de "yerel ve alternatif müzik". "Bant Mag" isimli bir kuruluş da Türkiye'deki yerel ve alternatif müziği uzunca zamandır odak noktasına yerleştirmiş durumda ve hatta şu sıralar, 15. yaş gününü kutluyor.

Bant Mag, 2004 yılından beri aktif olarak hizmet veren bir müzik, sinema ve sanat yayını. Kuruluş şimdilerdeyse çok özel bir projeyi hayata geçirdi. Kuruluş kapsamındaki 15 isim, sadece iPhone kullanarak 15 klip çekti ve şimdi, bu videolar yayına girdi. Apple Music ve Bant Mag'in YouTube kanalı üzerinden yayınlanan videolarda; Seren Yüce, Öykü Karayel, Caner Özyurtlu, Ceylan Ertem ve Berrak Tüzünataç gibi isimler bulunuyor.

Bant Mag

Bant Mag, kuruluşun favorileri olan Palmiyeler, Büyük Ev Ablukada, Gaye Su Akyol, Da Poet ve Replikas gibi grup veya müzisyenlerin oluşturdukları eserlere, yetenekli yönetmenlerle destek sağlıyor ve alışılmışın dışında kliplerin çekilmesini sağlıyor. Kliplerde sergilenen farklı yaklaşımlar da tüketicilere etkileyici dakikalar yaşatıyor.

Tamamen iPhone kullanılarak çekilen 15 videonun yönetmenlerinden bir tanesi olan Caner Özyurtlu, konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu ve iPhone ile film çekmenin nasıl bir deneyim olduğunu anlattı. Özyurtlu, "Insane" isimli filmi izledikten sonra iPhone'la çekim yapmaya karar verdiğini ve "Mata Kuşu" isimli şarkıya çektiği kliple de bu isteğini gerçekleştirdiğini söyledi. Yönetmen, iPhone'un yaratıcı işler yaratabilmek için müthiş bir araç olduğunu söylüyor.

Bant Mag

A Decent Man isimli şarkının klibini iPhone XS kullanarak çeken Melikşah Altuntaş da Caner Özyurtlu'ya benzer cümleler kurdu. Altuntaş, iPhone XS'in ilham veren bir enstrümana dönüşebildiğini söyleyerek, bu telefonun her anlamda rahat olduğunu ve güven verdiğini açıkladı.

Eğer sizler de Bant Mag'in 15. yıl dönümü için çekilen 15 video klibi izlemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilir ve Bant Mag'in YouTube kanalına erişim sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Apple Music üzerinden de söz konusu içeriklere ulaşabilirsiniz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/turkiyeden-15-ismin-iphone-ile-cektigi-15-muzik-videosu-yayinda-41391298
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0