"Barış Pınarı Harekatı'na Özel Hediye İnternet" Mesajlarına Dikkat

121
14
4
2
1
Son günlerde WhatsApp üzerinden giderek yayılan yeni dolandırıcılık yöntemiyle dolandırıcılar, Barış Pınarı Harekatı'na özel olarak hediye internet verdiklerini iddia ederek kişisel verilerinizi ele geçiriyorlar. Bu mesajların son günlerde özellikle de SMS yoluyla giderek arttığı belirtiliyor.

Bildiğiniz üzere ülkemiz, geçtiğimiz günlerde terör örgütlerine karşı Kuzey Suriye'ye harekat başlattı. Ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle dolandırıcılar, bu harekatı bahane ederek ve insanların milli duygularından yararlanarak onları dolandırıyor.

Özellikle WhatsApp üzerinden son günlerde oldukça yaygınlaşan bu dolandırıcılık yönteminin benzer ama farklı çeşitleri bulunuyor. Bu yöntemlerden en bilineni ise WhatsApp üzerinden tanımadığınız bir numaradan gelen mesaj. Bu mesajda ise Barış Pınarı Harekatı’na özel olarak tüm tarifelerde geçerli hediye internet kazanmanız için size kötü amaçlı bir link veriliyor.

Bu mesajlar giderek yayılıyor:

Barış Pınarı Harekatı'na Özel Hediye İnternet

Muhtemelen rastgele sallama usulüyle numaranıza ulaşan bu dolandırıcılar, sizlere WhatsApp’ın yanı sıra SMS veya Facebook Messenger üzerinden de ulaşabiliyor. Son günlerde giderek artan bu yöntemde size verilen linke tıkladığınızda ise virüslü bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Sitede herhangi bir yere tıkladığınızda ise sonu gelmeyen sorular döngüsü başlıyor ve sizi sürekli bir yerlere yönlendiriyor.

Barış Pınarı Harekatı’ndan faydalanmak isteyen dolandırıcılar, hediye internet adı altında kullandıkları yöntemle nihayetinde konum, fotoğraflar ve kart bilgileriniz dâhil olmak üzere tüm kişisel verilerinizi ele geçiriyor. Bu noktada yapmanız gereken şey ise WhatsApp, SMS veya Facebook Messenger üzerinden aldığınız bu mesajlara kesinlikle itibar etmemek ve bu kullanıcıları engelleyip şikâyet etmek olacaktır.

Bu dolandırıcılık yöntemi, Barış Pınarı Harekatı bahane edilerek kullanılan yöntemlerden sadece bir tanesi ve son günlerde bu tarz mesajlar özellikle SMS olarak giderek artmakta. Bu noktada resmi kuruluşlar da vatandaşların bu tarz mesajlara itibar etmemesi ve tedbirli olması gerektiğini belirtiyorlar.

121
14
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
121
14
4
2
1