Başarılı Bir İnsan Olabilmek İçin Hayatınızdan Mutlaka Çıkarmanız Gereken 8 Şey

51
9
9
9
3
Birçok insan, başarılı olabilme adına yeni alışkanlıklar ve beceriler edinmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak bu doğru bir yöntem olmayabilir.

Çünkü bazen yapabileceğiniz en iyi şey, sizi hedeflerinizden uzaklaştıran şeylerden vazgeçmektir! Dolayısıyla; yaşamınıza daha fazla şey eklemek yerine, sizi başarıdan uzak tutan kimi olumsuz unsurları çöpe atmayı deneyin. Örneğin şu 8 şey gibi...

Bahanelerden vazgeçin

Başarılı insanlar, içinde bulundukları durum için ailelerini, arkadaşlarını, patronlarını ya da iş arkadaşlarını suçlamazlar. Bunun yerine, içinde bulundukları durumun sorumlusunun en başta kendileri olduğunu kabul eder ve bunu da iyi bir şey olarak görürler. Zira bunun anlamı, hayatlarını önemli ölçüde iyileştirme gücüne sahip olduklarıdır. Mazeretler yarattığınızda, kendinize yalan söylüyorsunuz. Bu da sizi hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyuyor.

Mükemmeliyetçi olmayın

Mükemmelliğin sonu yoktur. Bu yüzden, onu elde etmeye çabalamak zaman israfından başka bir şey değildir. Yaptığınız hatalar veya sizi rahatsız eden fiziksel kusurlar hakkında endişelenmek yerine, ufak adımlarla da olsa kendinizi daha iyi hissetmeye odaklanın. Kimse mükemmel değil, fakat herkes daha iyi bir insan olmaya karar verebilir.

Korkunun faydası yok

Pek çok insan, farkında olmadan kendisini olduğundan küçük görür. Örneğin herhangi bir tartışmada sessiz kalmayı tercih eder, çünkü kendisine güvenmiyordur. Risk almaktan kaçınır ve her daim en kötü durum senaryosunu düşünür. Oysa bu ürkek davranış biçimi, potansiyelinize ulaşmanızı engelleyecektir. Bu yüzden, onu yaşamınızdan kaldırın ve cesur olun. Konuşun, düşüncelerinizi yüksek sesle dillendirin,hayallerinizi ve hedeflerinizi aktif olarak kovalayın.

Her şeyi kontrol etmeyi bırakın

Her şeyi kontrol etme çabası daha başarılı olmanıza katkı sunmaz. Ancak mutsuz, stresli ve sinirli hissetmenizi sağlar. Çevrenizdeki şeyleri kontrol etmeye çalışmak yerine kendinize odaklanmak, başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

Sabit düşünceli olmayın

Çoğu insan sabit bir zihniyete sahiptir, bu yüzden de daha fazla şey öğrenmek veya algılarını değiştirmek için çaba göstermez. Bu da onun 'geçmişte sıkışıp kalmış' başarısız bir insan olmasına neden olur. Yeni şeyler öğrenmekten, başka denizlere yelken açmaktan korkmayın.

Şans faktörüne güvenmeyin

Kimi insanlar, başarılı insanların başarıyı çok kolay bir şekilde yakaladığına veya söz konusu başarının tamamen şansa bağlı olduğuna inanır. Evet şans faktörünün bir rolü olabilir, lakin başarılı olmak istiyorsanız şansa asla güvenemezsiniz. Gerçekte başarı, zaman ve özveri gerektirir. Kişi, bir sonraki günü planlayarak yaşamalıdır.

Toksik insanlara dikkat

Etrafınızdaki insanlar olumsuz ve kötümser ise, zamanla siz de olumsuz ve kötümser olmaya başlayacaksınız. Toksik insanları hayatınızdan çıkartın. Onları, hayallerinizi gerçekten önemseyen iyimser ve destekleyici insanlarla değiştirin. Hedefleriniz üzerinde çalışmak için daha motive olduğunuzu göreceksiniz. Daha huzurlu ve daha az stresli olacaksınız.

Gerektiğinde 'hayır' demeyi bilin

Kimileri, hayır demek istedikleri halde bunu bir türlü beceremezler. Tabii çevrelerindeki insanlar da bundan hemen yararlanmaya çalışır. Cesur olun ve istediğiniz zaman 'hayır' demeyi mutlaka öğrenin.

Kaynak : http://www.muthispsikoloji.com/basarili-olabilmek-icin-hayatinizdan-cikarmaniz-gereke-8-sey/
51
9
9
9
3
Emoji İle Tepki Ver
51
9
9
9
3