Başarılı Girişimcilerden Para Kazanmak İsteyenler İçin Altın Değerinde 5 Tavsiye

27
5
3
2
1
Bir insan, herhangi bir alandaki girişim fikirlerini ortaya koyduğu zaman; arkadaşlardan akrabalara hatta mahalle bakkalına kadar herkesin, sunacak bir tavsiyesi mutlaka vardır.

Bu tavsiyelerin her birini tek tek dikkate alma yanlışına düşerseniz; bir adım dahi ilerleyemez, duru bir fikirle ortaya çıkamazsınız. Halbuki bir girişimcinin fikirlerini net bir biçimde görebilmesi ve gerektiği takdirde, gerekli riski üstlenecek cesareti taşıması gerekiyor.

Çağımızda, aklınızda uyanan bir girişim fikri için örnek alabileceğiniz birçok 'dünya devi' isim mevcut ki bu isimlerin; sizlere herhangi bir tanıdığınızdan daha elle tutulur, daha işe yarar öneriler sunacakları ve aklınızdaki yolu aydınlatacakları da kesindir. 

Bizler de, bu başarılı girişimcilerin tavsiyelerini sizlere ulaştıralım istedik... İşte 5 başarılı girişimciden, 5 önemli tavsiye...

1. Amazon.com kurucusu Jeff Bezos

Kullanıcı deneyimi, bir girişimin hayata geçmesi ve kalıcılığı adına oldukça önemlidir. Şayet bir müşterinizi memnun edebilmişseniz, onun sizi bir arkadaşına tavsiye etmesi bir hayli muhtemeldir. Jeff Bezos da bu noktaya değiniyor ve kullanıcı deneyimlerini görmezden gelmeyin diyor. Fark yaratıyor ve insanların hayatlarını kolaylaştıracak ürünler sunuyorsanız, kullanıcılar sizin reklamınızı yapmaktan hiç çekinmeyecektir. Pazarlama stratejilerinden bağımsız bir biçimde ürün ya da hizmet hakkında gönüllü olarak marka elçiliğinizi yapacaklardır.

2. Zappos.com kurucusu Tony Hsieh

Bir girişimde en basit noktalara değin gerçekli hedefler belirlemeli ve birçok adımda ciddi kararlar vermelisiniz. Vereceğiniz kararlar, girişimin kaderini belirleyeceği için karar almak bir girişimcinin en büyük yüklerinden birisi olacaktır. Bu aşamayı kolaylaştırmak içinse, önce kendinize karşı dürüst olmanız gerekiyor. Olaylara gerçekçi yaklaşmalı ve içinde bulunduğunuz durumları iyi analiz etmelisiniz. Büyük düşünüp, küçük oynamaksa, risklerinizi önemli ölçüde azaltacaktır.

3. Yüzlerce makalesi ve beğenilen kitapları ile girişimcilere yön veren Guy Kawasaki

Odaklandığınız girişimlerde elde etmeyi umduğunuz paradan başka bir şeyi gözünüz görmüyorsa, yapabileceğiniz en büyük yanlışı yaptınız demektir. Elbette ki herkes hayat standartlarını yükseltmek için para kazanmak ister. Fakat bunu müşterilerinize hissettirdiğiniz zaman, ürün ya da hizmetiniz onlara samimi gelmeyecek, kendilerini yalnızca para olarak gördüğünüzü hissedeceklerdir. Bu sebeple de sizden uzaklaşacaklardır. Ancak Guy Kawasaki’nin de değindiği gibi; dünyayı değiştirmek için bir adım atarsanız, kendinize daha sağlam bir pazar bulursunuz ve markanızın da hayranları oluşmaya başlar. Sonrasında da, hayalini kurduğunuz para kendiliğinden elinize geçecektir zaten.

4. Virgin Enterprises’in kurucusu Richard Branson

Şayet doğru zamanda doğru yerde bulunursanız, iş fikirlerini yakalarsınız. Fakat bundan daha önemlisi, girişimcilerin içinde bulunduğu şartlardır. Zira bu şartlar, iş fikirleri gözünüzün önünde dahi dursa fark edememenize sebep olabilir. Bu yüzden, kazanç fırsatları için üzülmeyin. Bunun yerine yaklaşmakta olan öteki fırsat için hazırlık yapın, yakalayın ve peşinden gidin. Branson’a göre başarısız olmanızın da bir nedeni vardır ve 'eğer' bir işte başarısız olursanız, önünüzde bir kere daha denemek için onlarca fırsat mevcuttur.

5. Pinterest sosyal ağının kurucu ortağı Ben Silbermann

Silbermann, aklınızdaki fikrin üzerini bilindik-klişe tavsiyelerden arındırmanızı öneriyor. Eğer insanları dinlerseniz, onlar tavsiye vermekten hiç çekinmezler. Ancak herkesin verdiği veya verebileceği bir tavsiye üzerine kafa yormak, size zaman kaybından başka bir şey katmayacaktır. Ben Silbermann ise, gereğinden fazla düşünmek yerine aklınızdaki fikri hayata geçirip, çalışıp çalışmadığına bu biçimde karar vermenizi öneriyor.

27
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
5
3
2
1