Başbakan Binali Yıldırım'dan Bilişim Dünyasına Yönelik Önemli Açıklamalar

1
0
0
0
0
Başbakan Binali Yıldırım'dan Bilişim Dünyasına Yönelik Önemli Açıklamalar
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen Bilişim Zirvesi 2016'da detaylı bir konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul'da düzenlenen Bilişim Zirvesi 2016'da Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmayla birlikte bilişim dünyasını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bilişimin değerine dikkat çeken başbakan aynı zamanda ilgili alanlarda yakında atacakları bazı adımları da açıkladı.

Yıldırım yaptığı konuşmada Türkiye'nin 2023 yılına yönelik hedeflerinin arasında "Dünya'nın En Büyük 10 Ekonomisi" arasına girmeyi hedeflediklerini belirtirken bunun teknoloji üretimiyle gerçekleşeceğini ve bu nedenle ülkemizde teknoloji üretiminin hızlanması ve gelişmesi için tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi.

Aynı zamanda Binali Yıldırım'ın açıklamalarında siber saldırılara yönelik caydırıcı önlemler alınacağını ve iletişim sektörüne göre yeni bir vergi düzenlemesine gidileceğini söyledi.

Vergide yeni bir modele geçilecek

Şu anda uygulanan vergi sisteminin iletişim sektörünün gelişmesine yönelik olmadığını söyleyen Binali Yıldırım, sektörün büyümesini sağlayan ve vergi geliri sağlayacak yeni bir modele geçileceğini; böylelikle vergi sisteminin bilişim sektörünün ayak bağı olmasının önüne geçeceklerini söyledi.

Siber güvenlik konusunda çalışmalar sürüyor

Siber güvenlik için önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Yıldırım, üniversitelerde bu alanda yüksek lisans ve doktora çalışmalarının hızlandığını ve bunun yanı sıra sadece siber saldırılara karşı konulması değil siber saldırılar için caydırıcı bazı önlemler alınacağını da söyledi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0