Başkasının Kilitli iPhone'uyla İstediğiniz Kişiye Nasıl Mesaj Atarsınız?

61
8
6
4
2
Veri güvenliğimizin birçok şirket tarafından ihlal edildiği günümüz iPhone cihazlarında, oldukça tuhaf bir özellik var. Yabancı birinin telefonundan, bir başkasına SMS göndermek mümkün. Hem de tuş kilidini açmadan.

Apple'ın Siri kişisel sesli asistanı; alarm kurma, müzik oynatma, internette arama yapma, yol tarifi ve hava durumu bilgisi alma gibi birçok durumda bizlere fazlasıyla yardımcı olabiliyor. Ne var ki son zamanlarda sıkça konuşulan ve Siri'nin sahibi olduğu özellik, kullanıcılar tarafından fazlasıyla tepki görüyor.

iPhone'lar kilitli olduğu durumda dahi mikrofonu aktif bir şekilde dinleyen ve "Hey Siri!" komutuna yanıt veren sesli asistan Siri, mesaj göndermeyi de kolaylaştırmak için bir özelliğe sahip. Herhangi bir iPhone kilitliyken Siri aktif hâle getirildiğinde rehberde kayıtlı olan herhangi birisine istenilen mesaj atılabiliyor.

Örneğin iPhone'unuzu masanın üzerinde bıraktınız ve birkaç dakikalığına uzaklaştınız. Kötü amaçlı bir kişi Siri'yi aktif edip, Siri'ye: "Hey Siri, X'e aşık olduğumu mesaj at" gibi veya çok daha kötü amaçlı bir komutu verebilir, bu da sizi zor duruma sokabilir. Bahsettiğimiz gibi bir durumdan kaçınmak için Siri'yi cihazınız kilitliyken kullanılamaz hâle getirmeyi tercih edebilirsiniz.

Siri'nin cihaz kilitliyken çalışması nasıl önlenir?

Sesli asistan Siri'nin iPhone'unuz kilitleyken çalışmaması, kötü amaçlı kişilerin Siri'yi kullanmalarını önleyeceği gibi sizin de Siri'den faydalanmanızın önüne geçecektir. Bunu gerçekleştirmek için ilk olarak Ayarlar > Siri ve Arama yolunu takip edin. Karşınıza çıkan pencerede Kilitliyken Siri'ye İzin Ver seçeneğini kapalı konuma getirdiğinizde Siri'nin başkaları tarafından kullanılma ihtimalini ortadan kaldırmış olacaksınız.

Kaynak : https://qz.com/1587664/siri-lets-anyone-send-a-message-from-locked-iphones/
61
8
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
61
8
6
4
2