Bu Oyunlar Sabır İster: Başlarında İnsanı Çileden Çıkartan 10 İyi Oyun

0
0
0
0
0
Aslında her biri oyun dünyasında yer edinmiş ancak farklı sebeplerle oyuncuları başlangıçta biraz zora sokan 10 oyun.

Bir oyunun başlangıcı, o oyuna yeni başlayanların oyun hakkındaki düşüncelerini etkileyen unsurlardan biridir. Yani oyunun introları,oyuncuya kimi temel hamleleri öğrettiği tutorial bölümü ya da oyunun hikâyenin neresinde ve hangi zorlukta başladığı gibi ayrıntılar bir hayli önemli. Biz de burada, başlangıcı ile hayal kırıklığı yaratan büyük yapımlardan 10 tanesini sayalım dedim dedik.

10. Mass Effect

Mass Effect’i bilmeyeniniz herhalde yoktur. Aslında gerçekten güzel bir oyun olan Mass Effect’e yeni başlayanlar, ilk etapta oyunun oynanışına ve mekaniğine alışabilmekte oldukça zorluk çekebiliyorlar.

9. Dark Souls

Zaten zor bir oyun olan Dark Souls’da ise sorun, oyunun sizi hiçbir uyarı, ön bilgi, vs. vermeden direkt oyunun ortasına atıyor olması. Ne yapacağınızı, nereye gideceğinizi bilmeden geçirdiğiniz zaman, daha başlangıçta sizi oyundan soğutabiliyor.

8. The Witcher

Efsane serin ilk oyunu. The Witcher, oyunun başlangıcındaki tutorial bölümünün yeni oyuncuya temel dövüş hareketlerini öğretmekten daha çok, bir oyun içi görev tadında ve zorluğunda oluşundan dolayı birçok oyuncu tarafından beğenilmemişti. Yine de oyun, gerek zamanının şartlarında mükemmel sayılabilecek oyun içi detayları, gerek hikâyesi, gerekse de grafikleriyle “kült oyunlar” kategorisinde tartışmasız bir yere sahip.

7. No Man’s Sky

Son yılların belki de en büyük hayal kırıklığı. Oyuna dair gerek yükseltilen, gerekse de oyun içeriğinden farklı olan beklentiler oyunun gerçekleriyle buluşamayınca sonuç hüsran oldu denebilir.

Bunların dışında No Man’s Sky, oyunun başında sizi o anda yarattığı bir gezegenin orasına bırakıyor ve sizden kimi nesneleri toplamanızı istiyor. Bundan önce bir tutorial olmaması da oyuncular için işi zorlaştırıyor.

6. Resident Evil 6

Resident Evil 6 ise bu konuda bambaşka bir olaya imza atmış durumda. Oyunun daha başında sizi oyunun sonuna atıyor ve tüm hikâyeyi tamamladığınızda tekrar oynayacağınız bu bölümü, en baştan oynatıyor. Oyunun başlangıcını beğenen kadar beğenmeyen kişi de var ancak oyun hakkındaki genel kanı, başarılı olduğu yönünde.

5. Pokemon Go

 7 den 70’e devasa bir oyuncu kitlesi yakalamayı başaran Pokemon Go, aynı zamanda oyunun gerçek hayata adaptasyonu ve kullandığı gerçek haritalar gibi özelliklerle müthiş bir yeniliğe imza attı.

Ancak özellikle 5. Seviyeye gelene kadar oyunda yapabileceklerimiz gerçekten kısıtlı ve tekrar eder nitelikte. Başlarda keyifli gelen Zubat ve Pidgey yakalama işi, bir süre sonra gerçekten kabak tadı verebiliyor.

4. Kingdom Hearts ll

Alsında introsu gayet başlarılı olan oyun, oynanış açısından ilk birkaç denemede oldukça karmaşık gelebiliyor. Sonraki seferlerde alışılması kolay olabilir. Ancak bu, yine de oyunu listemize girmekten kurtarır nitelikte değil.

3. The Elder Scrolls: Arena

Belki de bu yazıyı okuyanlardan çok azı bu oyunu oynamıştır. Bilen bilir. Oyun, oldukça minimal bir başlangıç rehberinden sonra,  gerçekten gereksiz derecede güçlü düşmanların olduğu bir zindanda başlar. Özellikle serinin bugünkü oyunlarıyla karşılaştırıldığında, Elder Scrolls Arena’nın başlangıcı acı vericiydi diyebiliriz.

2. The Legend of Zelda: Twilight Princess

Muhtemelen birçok kişinin en beğendiği Zelda oyunudur. Ve gerçekten güzel de bir oyun. Ancak oyuna başladığınızda yaptığınız ve birkaç saatinizi alabilen, günlük hayata dair görevler gerçekten oldukça sıkıcı.

1. Okami

Ve geldik 1 numaraya. Okami. Okami’nin başlangıcındaki bitmek bilmeyen sıkıcı diyaloglar, mini-görevler vs. vs. Sırf bunlar yüzünden oyunu daha başlamadan bırakan birçok oyuncu olduğu biliniyor. Neyse ki oyunun geriye kalanı oldukça keyifli de, tüm bu sıkıcı aşamaları sabırla atlatabilen oyuncular, bu sabrın sonucunu memnun edici bir şekilde alabiliyorlar.

Kaynak : http://fraghero.com/10-great-games-that-start-out-really-awful/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0