Batmobile'i Andıran 1976 Model Citroen Indecision Açık Artırmaya Çıktı

23
4
3
2
2
Bazıları modifiyeyi sever, ancak bir otomobil tutkunu 1976 model Citroen CX aracını tamamen baştan yaratarak adeta klasik Batmobile'e çevirdi. Döneminin konsept araçlarından ilham alan Indecision adlı otomobil, şimdi ise açık artırmaya çıktı.

Eski bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen otomobil, Indecision adıyla ve H and H'de açık artırmaya çıktı. Tamamen baştan yaratılan araç aslında 1976 Citroen CX modeli üzerine inşa edildi. Bu sıradışı tasarım 1984 yılında Andy Saunders tarafından yapıldı ve aynı yıl Devilbiss Show'da En İyi Otomobil ödülünü kazandı.

batmobile citroen cx

Klasik Batmobile'i andıran araç, aslında o zamanlar Fransa'da piyasaya sürülen ve en gelişmiş otomobillerden biri olan 1976 Citroen CX Pallas. Citroen DX'in bu yeni versiyonunda kendi kendine ayarlanabilen ve daha sonra Rolls Royce araçlarda da kullanılan hidrolik süspansiyona sahip. Ayrıca aracın döner tasarımlı motorundaki gelişimi, Citroen'in Peugeot tarafından satın alınmasına neden olmuştu.

batmobile citroen cx

Indecision 2, orijinal gelişmiş süspansiyonlarını koruyor. Aracın gövdesi, fiberglass yerine metalden ve işlemesi kolay malzemelerden yapıldı. 70'li ve 80'li yılların konsept otomobillerinden ve o dönemdeki otomobil tasarımındaki aşırılıklardan ilham alan otomobilin en göze çarpan özelliği arka uçta uzanan yüzgeçleri. Ayrıca otomobil daha önce kırmızı ve beyaza boyanmış ve daha sonra pullu gümüş kaplamayla değiştirilmiş.

batmobile citroen indecision

Aracın iç tasarımı da en az dışı kadar ilginç. Beyaz çizgili kırmızı deri koltuklar ve yine uyumlu bir renkle tamamen kaplanmış konsola, üst kısmı olmayan bir direksiyon simidi eşlik ediyor. Gösterge panelinde herhangi bir değişiklik yok ve orijinal haliyle duruyor.

H and H en son 2004 Goodwood Speed Concours Festival'de yer alan Indecision 2'nin son fiyatını şu anda açıklamadı. Ancak tahmini değerinin 16.000 ila 20.000 sterlin olacağı öngörülüyor.

Kaynak : https://www.thethings.com/crazy-silver-citroen-batmobile-goes-to-auction/
23
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
4
3
2
2