Battlefield 5'in Battle Royale Modu Duyuruldu! (Video)

60
16
10
3
2
DICE, EA Play etkinliğinde 2018’in en çok beklenen oyunlarından olan Battlefield 5’in multiplayer versiyonuna ait bir video paylaştı.

EA’nın ünlü FPS serisi Battlefield’ın uzun süredir çok konuşulan yeni oyunu Battlefield 5, EA Play etkinliğinde resmi olarak duyuruldu. Yayıncı EA ve geliştirici DICE’ı bir hayli memnun etmesi beklenen oyunun multiplayer için bir de trailer’ı yayınlandı. Yayınlanan trailer ile birlikte, yaklaşık 2 yıldır beklediğimiz oyunda son dönemin popüler oyun tarzı olan “Battle Royale” modunun olacağı da kesinleşmiş oldu.

İlk olarak 23 Mayıs’ta bir videoyla duyurulan oyun, pek çok oyuncu tarafından beğenilmemiş ve tepkiyle karşılanmıştı. Bugün yayınlanan multiplayer videosu ise pek çok oyuncunun hoşuna gitmiş gibi görünüyor. Özellikle son dönemde çok sıradanlaşan FPS kültürüne battle royale tarzıyla yeni bir soluk getirmeye karar veren DICE, bu kararında bir hayli etkili olmuş gibi görünüyor.

Yayınlanan videoya baktığımızda, karakterlerin bir uçaktan savaş alanına atladıklarını görüyoruz. Trailer’a baktığımızda da gerek grafik detayları gerekse de müzikleri bizleri oyunun atmosferine çok sağlam bir şekilde sokacak gibi duruyor.

EA’dan İlk Büyük Adım

EA ve DICE’ın yaptığı açıklamaya göre, Battlefield 5’de premium pass, loot box gibi özellikler olmayacak. Oyun için yayınlanacak olan harita, silah ve diğer tüm eşyalar ücretsiz olarak sunulacak. Bu haber, Star Wars: Battlefront 2 ile oyuncularla küsen EA’nın özür dileme şekli olduğu düşünülüyor. Şirket, Battlefield 5’de yalnızca kozmetik ürünler satacağını duyurdu.

Battlefield 5, 21 Ekim’de PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulacak. Oyunun kaç TL’den satışa sunulacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı, ancak oyun için ücretli paketlerin olmayacak olması, fiyatı biraz olsun artırabilir.

60
16
10
3
2
Emoji İle Tepki Ver
60
16
10
3
2