Battlefield V İçin Geleneksel 'Metro' Haritası Sonunda Yayınlandı

37
3
2
1
1
Battlefield serisinin sevilen harita konsepti Metro, sonunda Battlefield V için de yayınlandı. Battlefield 3 ve 4 oyunlarındaki sevilen Metro konseptinin Battlefield V'in dönemine uyarlanmış hâli olan Operation Underground, oynanabilir hâle geldi.

Devam oyunu gelen çoğu çevrimiçi nişancı oyununun kendine has haritaları vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse Team Fortress için 2Fort, Halo için Blood Gulch, Counter-Strike için de_dust2'yi söyleyebiliriz. İşte bu haritalar, saydığımız oyunlar için ne ise Metro konsepti de Battlefield serisi için o.

İlk olarak 2011 yılında Battlefield 3 ile birlikte çıkan "Operation Metro" isimli harita, bu konsepti oyuna getirmişti. Başta çevrimdışı testler uygulanan harita, kısa sürede sunuculara da getirilmiş ve oyuncular tarafından fazlasıyla sevilmişti. Battlefield 4 için de güncellenen harita öylesine seviliyordu ki sunucu listesine girdiğinizde "Yalnızca Metro" isimli sunucuları görme ihtimaliniz çok yüksekti.

Battlefield V'e Metro konseptini getiren harita: Operation Underground

battlefield metro harita

EA DICE, sonunda bekleneni yaptı ve bir klasik hâline gelmiş Metro konseptini son oyunları Battlefield V için de yayınladı. Operation Underground ismi verilen harita, konsepti oyunun geçtiği dönemin şartlarına ve yapısına uyarlayarak eski Metro deneyimini daha güzel bir hâle getiriyor. 

Daha önceki oyunlardaki Metro haritalarında savaşlar genellikle uzun koridorlarda ya da yürüyen merdivenlerdeki dar alanlarda gerçekleşiyordu. Aynı şey, Operation Underground'da da gerçekleşiyor ancak bu sefer oyuncular daha farklı yollarda ilerleyebiliyorlar.

Dar alanlarda mermilerin arasında yaşam mücadelesi verdiğiniz, tek bir pompalı tüfek mermisinde kendinizi siyah ekranla baş başa bulacağınız ve makineli tüfeklerin sesleri arasında hiçbir şey duymadan yalnızca gördüğünüz rakibe mermi yağdırdığınız Operation Underground haritası, tankla yakıp yıkmak isteyenlerin veya keskin nişancı tüfekleriyle düşman avlamak isteyenlerin pek de seveceği bir harita değil ancak hiç durmayan sınırsız bir aksiyon istiyorsanız Battlefield'in klasik hâline gelmiş Metro konsepti tam size göre.

Haritanın videosunu buradan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://kotaku.com/battlefield-v-finally-has-a-metro-map-and-i-love-the-c-1838782433
37
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
3
2
1
1