Bayrakları Çıkarın: 2018 Yılının En Seçkin Bilim İnsanı Bir Türk Oldu

80
4
4
4
1
Bilim ve teknoloji alanında birbirinden güzel haberler almaya devam ediyoruz. Son olarak Prof. Dr. Mutlu Özcan göğsümüzü kabarttı.

Zürih Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan ve üniversite bünyesinde Dental Materyaller Bölüm Başkanı görevini sürdüren Prof. Dr. Mutlu Özcan, 2018'in en seçkin bilim insanı seçildi. Daha önce İngiliz Kraliyet Üniversitesi tarafından "İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı" ünvanını alan Özcan, böylelikle rüştünü ispatladı.

Ödülünü IADR Başkanı Angus Walls'tan alan Özcan şunları söyledi:

"Bu ödüle ayık görülmek benim için son derece gurur verici. Bugün Diş Hekimliği Araştırmaları Birliği en büyük uluslararası araştırma organizasyonundan 'Yılın En Seçkin Bilim İnsanı' ödülünü aldım. Kendi alanımda verilmiş bir ödül. Bu önemli bir ödül. Hayat boyu bilime yaptığınız katkılardan dolayı verilen bir ödül. Bu ödüle layık görülmek benim için son derece gurur verici."

Kendisine yönelik önyargıları da zamanla yıktığını belirten Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hayat boyu bir işe kendinizi hakikaten adayarak yaparsanız; kendi mesleğinize bütün gücünüzle katkıda bulunursanız; ister kadın olsun ister erkek, böyle ödülleri birçok insan hak edecektir. Kadınlar bu açıdan bugüne kadar biraz geride kaldı. Eskisine oranla biraz daha kadın sayısı arttı. Yolları açıldı. Yeter ki çok çalışsınlar ve sorumluluk sahibi olsunlar. Başarı gelecektir mutlaka."

Kaynak : https://www.sabah.com.tr/yasam/2018/07/27/turk-bilim-insanina-uluslararasi-odul
80
4
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
80
4
4
4
1