Bayraktar Akıncı TİHA, 30 Bin Feet İrtifaya Ulaştı

103
2
1
1
0
Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, bugün sabah saatlerinde yapılan prototip testleri kapsamında 30 bin feet irtifaya ulaştı. Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre Akıncı TİHA, tamamlanan testle birlikte kritik bir eşiği daha geçti.

Baykar Savunma tarafından geliştirilme aşamasında olan, yüksek irtifa uzun dayanıklılığa sahip insansız silahlı hava aracı Bayraktar Akıncı TİHA'nın devam eden testleri kapsamında PT-1 olarak adlandırılan ilk prototip, kritik bir eşiği daha geride bıraktı.

AA'dan edinilen bilgilere göre yerli ve milli imkanlarla geliştirilen TİHA'nın ilk prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda yer alan Bayraktar AKINCI Uçuş ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ni başarıyla tammaladı.

30 bin feet irtifaya ulaştı:

Bayraktar Akıncı TİHA

Baykar Akıncı TİHA PT-1, dün gece başlayan hazırlıkların ardından Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi için sabah saat 06.16'da havalandı. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın yönetiminde gerçekleştirilen testte 30 bin feet irtifanın (Yaklaşık 9,15 km) üzerine çıkıldı.

Yaklaşık 3 saat 22 dakika süren test uçuşunun ardından Bayraktar Akıncı TİHA, saat 09.38'de başarıyla iniş yaptı. Beşinci başarılı uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar Akıncı TİHA'nın testleri şu anda iki prototiple devam ediyor.

Bayraktar Akıncı TİHA test

Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, tamamlanan bu testle birlikte Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA kritik bir eşiği daha geçti.

Kendi sınıfında dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelmesi için çalışılan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Sistemi'nin prototip testlerinden sonra 40 bin feet irtifaya ulaşması ve 24 saat boyunca havada kalması hedefleniyor.

Akıncı savaş uçaklarının yaptığı bazı görevleri de icra edebilecek olan Bayraktar Akıncı hakkında daha fazla bilgi almak için buradaki bağlantıya tıklayabilir, TİHA hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/bayraktar-akinci-tiha-kritik-bir-esigi-daha-gecti/1949912
103
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
103
2
1
1
0