Bayraktar SİHA'lar İçin Ukrayna'yla Anlaşma İmzaladı

66
5
3
2
0
Baykar şirketi tarafından üretilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Ukrayna ile olan nihai kabul anlaşmasının imzalandığı bildirildi. Baykar tarafından açıklama Twitter üzerinden yapıldı.

Baykar, insansız hava aracı sistemleri üreten ve savunma sanayisi sektöründe çalışan bir şirket. Bir süredir üzerinde çalışılan ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) olarak adlandırılan araçların ise Ukrayna ile olan nihai satış anlaşmasının sonuçlandığı Baykar tarafından açıklandı. Bayraktar TB2 olarak adlandırılan bu silahsız insansız hava araçlarının anlaşmasının tamamlandığı Twitter üzerinden hem Türkçe hem de Ukraynaca olarak paylaşıldı.

Açıklamada Ukrayna'ya ihraç edilecek olan Bayraktar TB2 SİHA'ların kabul testlerini başarıyla geçtiği söylendi. Anlaşma Baykar ile Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrspecexport yetkilileri tarafından Kiev'de gerçekleşen görüşmede imzalandı. Teslimata ilişkin nihai kabul anlaşması tamamlandı.

Anlaşma neler içeriyor:

Baykar Açıklama

Baykar, Ukrayna ile ikinci parti SİHA teslimatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Nihai anlaşmanın da yapılmasının ardından Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Ocak ayında 6 adet Bayraktar TB2 SİHA ve 3 adet yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanlarının satışını kapsayan bir sözleşme imzalanmıştı. Mart ayında ise çeşitli testler, eğitimler ve sahada atış testleri yapılmıştı. Bu testlerin ardında birinci partinin satışı gerçekleşmişti. 

İkinci parti teslimatlarda ise 3 silahlı insansız hava aracının yanı sıra simülatör, faydalı yük ve kamera sistemleri ve yer veri terminalleri Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi. Starokostiantyniv Hava Üssü'nde gerçekleşmiş olan kabul testlerinde hava araçlarının bileşenleri ve performansları test edilmişti. Testi başarıyla geçen araçların ise nihai anlaşması imzalandı. 

Teslimatı gerçekleşen araçların ise kullanımı Türkiye'de gerçekleşen eğitimleri başarıyla tamamlayan askeri personel tarafından kullanılabilecek. Ukrayna gibi havacılık teknolojilerinde kritik öneme sahip olan bir ülkenin ihtiyaçlarını 1 yıldan kısa bir sürede gerçekleştirmeyi başaran Baykar, gerçekten başarılı bir işe imza atarak isimlerini daha da duyurmayı başarıyor. Ayrıca Ukrayna ile daha fazla anlaşmanın ve daha fazla araç satışının gerçekleşeceğini de açıklamalarında ifade ettiler.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201911081040588025-bayraktar-sihalarin-nihai-kabul-anlasmasi-ukraynayla-imzalandi/
66
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
66
5
3
2
0