Bayramda, Nüfusu 25 Katına Çıkan Kıyıköy'ün Belediye Başkanı İsyan Etti: Gıda Tedariği Yetersiz Kaldı

53
15
5
2
2
Kurban Bayramı tatili, ülke genelinde görülmemiş hareketliliğin yaşanmasına yol açtı. Bir yandan Kırklareli'ne bağlı Kıyıköy beldesinin Belediye Başkanı Ender Sevinç isyan ederken, diğer yandan da hemen her yerden trafiğin kilitlendiği haberleri geliyor.

Türkiye, 17 Temmuz'dan beri Kurban Bayramı nedeniyle tatilde. Hükümetin verdiği kararla arife günü olan 19 Temmuz'un da idari tatil edilmesi, ülke genelinde büyük bir hareketliliğe yol açtı. Özellikle de tatil için fırsat kollayan vatandaşlar, Kurban Bayramı nedeniyle 9 güne ulaşan süreçte sahil kesimlerine akın ettiler. Ancak bu durum, bugün itibarıyla yeni bir krizin patlak vermesine yol açtı.

Özellikle de İstanbul'da yaşayan vatandaşların tatil için tercih ettikleri yerlerden bir tanesi de Kırklareli'ne bağlı Kıyıköy beldesi oldu. Normal nüfusu 2 bin 77 olan belde, tatilcilerin akınına uğrayınca 50 bin kişiye ev sahipliği yapmaya başladı. Bu duruma daha fazla dayanamayan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, tatilcilerin başka yerlere gitmesi gerektiğini söyledi.

Beldede yiyecek ekmek kalmadı

Kıyıköy

Ender Sevinç tarafından yapılan açıklamalarda, "Beldemizde oluşan aşırı yoğunluktan dolayı altyapı ve gıda tedarik zinciri yetersiz kaldığından, Kıyıköy'ü ziyaret etmek isteyen misafirlerimizin diğer tatil beldelerini tercih etmeleri önemli rica olunur." ifadeleri kullanıldı. Ayrıca ilçedeki otel ve pansiyonlarda da bir kişilik bile yer kalmadığı bildiriliyor. 

Dönüş yolculuğunun başlaması, ülke genelinde trafik sorununa yol açtı

Kurban Bayramı nedeniyle 9 güne uzayan tatilin son günleri, ülke genelinde trafik sorunu yaşanmasına da yol açmış durumda. Hatta Kırıkkale'nin 43 kentin geçiş noktası olan "kilit kavşağı"nda trafik tamamen durmuş durumda. Ayrıca tatil beldelerinden Marmaris'te yalnızca bugün 65 bin civarı araç çıkışı olduğu ifade ediliyor. Muğla'nın diğer turistik ilçeleri ile Çanakkale ve Tunceli'de de trafiğin durma noktasına geldiği ifade ediliyor. Dönüş kaosunun pazartesi gününe dek devam etmesi bekleniyor...

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/202107231045037099-kiyikoy-belediye-baskani-sevinc-misafirlerimizin-diger-tatil-beldelerini-tercih-etmeleri-onemli/
53
15
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
53
15
5
2
2