Bazı Büyük Dünya Şehirleri 2025'ten İtibaren Dizel Araçları Yasaklıyor

0
0
0
0
0
Bazı Büyük Dünya Şehirleri 2025'ten İtibaren Dizel Araçları Yasaklıyor
C40 Şehirleri Belediye Başkanları Zirvesi'nde Paris, Meksiko, Madrid ve Atina şehirlerinin belediye başkanları, 2025 yılında dizel araçları tamamen yasaklamaya karar verdiklerini açıkladı.

Uzun süredir dünya ülkeleri elektrikli araçların yaygınlaşması ve çevreye zarar veren fosil yakıtlardan elde edilen enerjinin azalması için önemli çalışmalar yürütüyor. Özellikle kent nüfusu yoğun olmayan kentler bu konuya öncülük etmeye çalışıyor.

Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen C40 Şehirleri Belediye Başkanları Zirvesi'nde Paris, Meksiko, Atina ve Madrid şehirlerinin belediye başkanları yaptıkları açıklamada şehirlerinde 2025 yılı itibariyle dizel araçların kullanımının yasaklanacağını söyledi. Şehirlerin belediye başkanları, otomobil sektörünün hibrit ve elektrikli otomobillere odaklanacağı düşündüğünden dolayı bu kararı destekliyor.

Aynı zamanda bu belediye başkanları, vatandaşların elektrikli ya da hibrit otomobillere yönelmesini istediklerini ve bu yönde vatandaşlarını teşvik edeceklerini de kabul etti. Benzer bir karar daha önce Hollanda ve Almanya tarafından da verilmişti.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0