Bazı İnsanların Kulaklarının Üzerinde Neden Delik Var?

6
3
2
2
1
Bazı insanların kulaklarının üzerinde delikler var. Eğer sizde de varsa, telaşlanmayın; bu basit bir iz, fakat neden olduğunu öğrenmek için yazımızı okumalısınız!

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre her 100 kişiden birinin kulağının üzerinde delik var. Preoriküler sinüs denilen bu deliklere sahip olmak tamamen normal, fakat birçok kişi bunların ne olduğunu bilmiyor. İngiltere’de %1, Asya’da ise %10 görülme oranına sahip.

Irsi bir doğum izi olan preoriküler sinüsler, Van Heusinger isimli bir bilim insanı tarafından 1864 yılında bilimsel literatüre kazandırıldı. Genellikle tek kulakta olmakla birlikte bazı kişilerde 2 adet görülmekte. Bu izin görülme nedeni biyolog Neil Shubin’in teorisine göre “solungaçların kanıtı”. Evet yanlış duymadınız, balıklarda olan cinsten.

Eğer sizin kulaklarınızda da varsa, sakın korkmayın; zararsızlar. Fakat üzücü bir haber, suda nefes alamazsınız. Ayrıca bu deliklerden çok rahatsızsanız belli antibiyotikler ile kolayca tedavi edilebilirsiniz, doktorunuza uğramanızda fayda var!


 
 

Kaynak : http://www.unilad.co.uk/pics/this-is-why-some-people-have-those-little-holes-above-their-ears/
6
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
2
1