Bazı Uygulamalar Gizlice Ekranınızı Kaydedip Başkalarıyla Paylaşıyor

62
3
3
2
1
Gerçekleştirilen yeni bir araştırmaya göre, kimi uygulamalar kullanıcının ekran görüntüsünü kaydedip üçüncü parti şirketlerle paylaşıyor.

Aralarında Facebook'a veri gönderen uygulamaların da olduğu 17.260 popüler Android uygulamasını inceleyen araştırmacılar, kimi uygulamaların ekranı kaydedip üçüncü partiler ile paylaştığını tespit etti.

Bunlardan biri, popüler teslimat uygulaması GoPuff. Uygulama, kullanıcıların ekranını kaydedip analiz şirketi AppSee'ye gönderiyor. (GoPuff geliştiricileri, uygulamaya ekledikleri bir kod ile GoPuff'tan alınan verilerin AppSee'ye yollanmasını sağlamış.)

Bu tür çalışmalar, karşımıza ilk defa çıkmıyor tabii. Birçok uygulama, analiz şirketlerini, uygulamanın performansını artırmak için kullanıyor. Ama böyle bir çalışma yapabilmek için uygulamanın kullanıcıdan izin alması gerekiyor. 

Ancak GoPuff'ın gizlilik politikasında böyle bir işlem yapıldığına ilişkin herhangi bir bilgi mevcut değil. Araştırmacılar, konu hakkında GoPuff ile iletişim kurduktan sonra uygulama bu özelliği kaldırdı ve gizlilik politikasını güncelledi.

Analiz şirketi AppSee, kendi tanıtımını, 'uygulamanızı kullanan kişileri takip edin' biçiminde yapıyor. Fakat AppSee CEO'su şirketinin kuralları gereği müşterilerinin, kullanıcıların kişisel verilerini toplayamayacağını ve müşterilerinin bu özelliği kullanıcılara bildirmek zorunda olduğunu ifade etti.

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/bazi-uygulamalar-gizlice-ekraninizi-kaydediyor
62
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
62
3
3
2
1