Belçika’da 5G Projesi, Radyasyon Riski Sebebiyle Durduruldu

33
8
3
3
0
Belçika’da 5G kablosuz bağlantı hızının test edilmesi için başlatılan pilot proje, halk sağlığına risk oluşturabileceği gerekçesiyle durduruldu.

5G teknolojsi daha yüksek frekansta ve daha hızlı iletişim demek. Bu teknolojiyle ilgili en çok tartışılan şeylerden bir tanesi ise ortaya çıkacak radyasyonun insan sağlığı üzerindeki etkileri. Belçika’da alınan karar da bu tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi duruyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Brüksel Çevre Bakanı Celine Fremault, “Brüksel halkı kobay değildir” dedi. Fremault’a göre yayılan radyasyon konusunda insanların akıllarında şüpheye yer bırakmamak gerekiyor. Ülkemizde de İstanbul’da 5G için pilot bölge çalışmaları yapılacağı biliniyor.

Brusselstimes.com’un haberinde, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Belçika Hükümeti ile üç telekom operatörünün Brüksel’deki radyasyon standartlarını yumuşatmak için anlaştıkları belirtiliyor. Haberde, antenlerden yayılacak radyasyon miktarını tahmin etmenin ise imkansız olduğunun altı çiziliyor.

Bruzz gazetesine açıklama yapan Fremault, böyle bir teknolojinin halk sağlığına uygun olmadığı müddetçe hoş karşılanmayacağını belirterek, “Brüksel halkı kobay değildir. Sağlıklarını bir çıkar elde etmek için kullanamam. Hiçbir şeyi şüpheye bırakamayız.” dedi.

Brüksel bölgesinin radyasyon standartları oldukça katı ve bu standartlar, telekom başvurularında büyük bir ciddiyetle kontrol ediliyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/belcikada-5g-internet-projesi-radyasyon-riski-nedeniyle-durduruldu-4294597/
33
8
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
33
8
3
3
0