Belgesel Serisi Cosmos, ‘Olası Dünyalar’ Sezonuyla Nihayet Geri Dönüyor (Fragman)

37
2
1
0
0
Belgesel Serisi Cosmos, ‘Olası Dünyalar’ Sezonuyla Nihayet Geri Dönüyor (Fragman)
Neil deGrasse Tyson’ın sunumuyla 2014 yılında ekranlara geri dönen Cosmos belgesel dizisi, bu kez uzay-zaman ilişkisini değil “olası yabancı dünyaları” konu alacağı yeni sezonuyla dönüş yapıyor.

Ünlü astronom Carl Sagan’ın 1980 yılında yayınladığı kısa belgesel serisi Cosmos, bundan yaklaşık 4 yıl önce öğrencisi Neil deGrasse Tyson tarafından yeniden çekildi. 2014 yılında 13 bölümle karşımıza çıkan dizi, uzay-zaman ilişkisini tarihin çeşitli dönemlerine ışık tutarak anlattı. Dizide Newton’un çocukluğuna inip, modern astronominin popüler görüşlerden daha fazlası olduğu öğrendik. 

Cosmos, televizyonculuk tarihinin en etkileyici serilerinden birisi olmaya devam edecek. Yeniden Neil deGrasse Tyson’un sunumuyla renklendireceği serinin ikinci sezon çalışmaları tamamlandı. Bu kez olası yabancı dünyaları, onları keşfetme yollarımızı, bu konuda aklımıza gelmiş fantastik fikirleri inceleyeceğiz. Aynı zamanda olası uzaylı yaşam formlarının nasıl olabileceği sorusu da yanıtlanacak. 

Cosmos: Olası Dünyalar fragmanı:

Fragmanda gördüğünüz insan biyolojisine ya da kelebek kanatlarına “Bunun yabancı dünyalarla ne ilgisi var?” sorusuyla bakmış olabilirsiniz, ancak Cosmos her şeyi bir bütün olarak ele alıyor. 2014’teki Bir Uzay-Zaman Macerası sezonunda da atom altı moleküllerden galaksilere geçiş yapmıştık. 

Cosmos: Olası Dünyalar, 2019 ilkbahar aylarında National Geographic ekranlarında yayınlanacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/22/cosmos-possible-worlds-trailer/
37
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
2
1
0
0