Belgrad’da Bulunan Nikola Tesla Müzesi Türkiye’ye Getiriliyor

94
3
3
2
2
Bilimle uzaktan ya da yakından ilgilenen herkesin hayranlık duyduğu ünlü fizikçi Nikola Tesla’nın Sırbistan’da bulunan ve özel eşyalarının sergilendiği müze, Türkiye’ye getiriliyor.

Dünyaca ünlü fizikçi, mucit ve elektrofizik uzmanı olan Nikola Tesla, zamanında insanlık için oldukça önemli girişimlerde bulunmuştu. Azmi ve başarısı sayesinde ‘Yıldırımların Efendisi’ olarak tanınan ve bilim dünyasına adını altın harflerle yazdıran Tesla’nın ölümünün ardından, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da müzesi açıldı. Özel eşyalarının ve icatlarının sergilendiği görülmeye değer bu müze, şimdi Türkiye’ye getiriliyor.

Müzenin ülkemize getirilmesi için uzun süre çalışmalarda bulunan Aristo Strateji Yönetimi ve Danışmanlık şirketinin çabası ile yapılan olumlu görüşmeler sonucu gerçekleştirilen bu işlem, Eylül 2019’da tamamlanacak. 3 ilde kurulması hedeflenen Nikola Tesla Müzesi, 200 metrekarelik bir alanda bir yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Sırbistan’daki müze yönetimi ile iletişime geçen ve gerekli protokolleri imzalayan iş adamı Yunus Emre Armağan, bu denli önemli bir projeyi ülkemize taşımaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. Ünlü fizikçiye ait özel eşyaların ve icatların sergileneceği müzede, 700’den fazla patentli eser sergilenecek. Bunlar arasında birçok önemli eşya bulunmuş olsa da özellikle Tesla’ya ait not defteri, Tesla ile Edison’un rekabetini anlatan gazete-dergilerin bulunduğu bir arşiv ve Tesla’ya ait önemli icatlar ayrı bir heyecan ile bekleniyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/nikola-tesla-muzesi-turkiyeye-geliyor-40907971
94
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
94
3
3
2
2