Bentley, Dünyanın İlk Lüks Plug-In Hibrit Aracı Olan Bentayga’yı Duyurdu

7
4
2
2
1
Bentley, ürettiği lüks otomobillerle dünyaca biliniyor. Lüks otomobil üreticisi şimdi de dünyanın ilk birinci sınıf lüks plug-in hibrit aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bentley’nin, lüks plug-in hibritinin adı Bentayga olacak.

Bentley, otomobil pazarında ürettiği lüks araçlarla, diğer markaların önüne çıkıyor. Bentley araçların nitelikleri düşünüldüğünde, yakıt verimliliğinin kullanıcıların aklına gelen ilk şey olmadığı söylenebilir. Bentley ise piyasaya sunacağı yeni lüks otomobil ile bu durumu tersine çevirmek istiyor. Lüks araç üreticisinin piyasaya süreceği plug-in hibrit aracı, yakıt verimliliği ile sınıfından kendisini ayıracak gibi görünüyor.

Standart hibrit araçlar, kendilerinde olan içten yanmalı motorlar aracılığıyla şarj oluyor. Plug-in hibrit araçlar ise hem içten yanmalı motorlarla şarj olabilirken hem de şarj istasyonlarından şarj olabiliyor. Bentley’de yeni aracı Bentayga’da bu plug-in hibrit motor teknolojisini kullanacak. 

bentley bentayga

İngiliz otomobil üreticisi, önümüzdeki dört yıl boyunca yeni elektrikli araçları için Bentayga’nın bir başlangıç olduğunu söylüyor. Bentayga’nın önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan lansmanı ise şirketin kuruluşunun 100.yılına denk geliyor. Bentayga’nın lansmanı şirketin ikinci yüzyılındaki dönüşüme de bir işaret olacak. 

Bentley, Volkswagen Grubu’nun şemsiyesi altında faaliyete devam ediyor. Volkswagen, dünya genelindeki katı kilometre ve emisyon düzenlemelerini araçlarında başarı ile uygulamaya çalışıyor. Bu düzenlemeler, Bentley’in kendi standartları ile geleceğe taşınmayacağı anlamına gelmiyor. Bentley araçlar üzerinde yapılacak düzenlemeler ile Bentley’lerin daima çekici kalması sağlanabilir. 

bentley bentayga 2

Bentley Üretim Kurulu Üyesi Peter Bosch, “Gelecek 100 yılımıza hazırlanırken, sürdürülebilirlik konusundaki sözümüzü pekiştiren, vizyon sahibi, tamamen elektrikli Bentley EXP 100 GT konsepti gibi girişimlere yatırım yapıyoruz” dedi. 

Bentley için ilerlemenin bir kısmı, geleneksel olarak ağır olan araçlarının ağırlığını azaltacak ve elektrikli seçeneklerin yanı sıra küçültülmüş motorlar olacak. Bentley’in plug-in hibrit aracı Bentayga hibrit, 3.0 litre V6 benzinli motora uygun bir turbo şarjlı elektrikli bir motoru kullanıyor. İki motor bir araya getirildiğinde 516 lb-ft tork ortaya çıkarıyor. 

bentley bentayga 2

Bentley, Avrupa WTLP test standardında aracın yakıt tüketiminin 80 mpg olduğunu iddia ediyor. Ancak aracın ABD’deki EPA test sayıları mevcut değil. Genel kurallara göre ABD için yakıt tüketiminin 66-68 mpg arasında olması gerekiyor. 

Bentayga’nın İngiltere’de satışı önümüzdeki günlerde başlayacak. Ancak dünyanın geri kalanında ne zaman satışa çıkacağı belli değil. Bentley’in plug-in hibrit aracı Bentayga’nın İngiltere fiyatı şu an için 133.100 pound(yaklaşık 935 bin tl).

Kaynak : https://carbuzz.com/news/here-comes-the-worlds-first-premium-luxury-plug-in-hybrid
7
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
4
2
2
1