Bentley, Tamamen Elektrikli Konsept Otomobili EXP 100 GT’yi Tanıttı

29
4
4
1
0
Bentley, fütüristik bir yaklaşımla tasarladığı konsept otomobili EXP 100 GT’yi tanıttı. Oldukça farklı tasarımıyla dikkat çeken araç, tamamen elektrikli olma özelliğine sahip.

Bentley, en yeni konsept otomobilini tamamladı. Kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayan şirketin bu yeni konsept aracı, Bentley EXP 100 GT olarak isimlendirildi. Bu model, Bentley markasının 2035 yılında olmak istediği yeri gösterirken üretmek istediği araçların da bir ön gösterimi niteliği taşıyor.

Bentley EXP 100 GT

Aracın tasarımı gerçekten çarpıcı. Karbon fiber ve alüminyumdan üretilen gövdesi 5,8 metre uzunluğunda olmasına rağmen araç, sadece 2 kapılı bir coupe olarak dikkat çekiyor. Aracın genişliği 2,4 metreyken ağırlığı ise 1,9 ton civarlarında. Bentley logosunun aracın kaputuna işlenmiş olması, araca hoş bir hava katıyor. Aracın arka kısmında yer alan far lambaları ise OLED teknolojisine sahip. Lastikler için Pirelli markasını tercih eden Bentley, aktif bir aerodinamik panel geliştirerek farklı sürüş modlarında lastiğin üzerindeki desenleri değiştirmeye olanak sağlıyor.

Oldukça geniş ve görkemli aracın içinde ise tamamen elektrikli bir motor var. Tam performans sağlayabilmek için her bir tekerleğe ayrı ayrı yerleştirilmiş 4 adet motora sahip olan EXP 100 GT, 1.500 Nm tork güç üretebiliyor. Araç, 0'dan 100 km/sa hıza ise 2,5 saniye gibi inanılmaz bir sürede ulaşabiliyor. Aracın maksimum hızı ise saatte 300 km. Mükemmel bir performans sunan EXP 100 GT, tam dolu bir bataryayla tam 700 km yol alabilecek. Bentley, aracın hızlı şarj teknolojisini destekleyeceğini ve 15 dakika gibi bir sürede bataryanın % 80 doluluğa ulaşacağını belirtiyor.

Bentley EXP 100 GT

Bentley, dış görünüş ve motora bu kadar önem verdikten sonra aracın iç dizaynına da oldukça özenmiş görünüyor. Aracın içerisindeki ahşap gövdede kullanılan ağaçlar, Turba bataklığından kurtarılan 5.000 yıllık ağaçlar. Kumaş döşemede ise hayvan derisini kullanmadıklarını açıklayan şirket, özel olarak üretilen fiber optiklerin bu dizayn için kullanıldığını söyledi. Aracın içinde sandal ağacı ve yosun karışımı olan eşsiz bir koku var.

Aracın içerisinde bir yapay zekâ da mevcut. Yapay zekâlı asistan, araç sahibini rahat ettirmek için çalışıyor ve bunu yapmak için kan basıncınızı ölçerek ruh hâlinizi öğrenebiliyor. Asistan; aracın içindeki ışık miktarını, sıcaklığı ve diğer değişkenleri kontrol edebiliyor. Bentley'in tasarım direktörü Stefan Sielaff da bu araçla ilgili olarak "EXP 100 GT konsepti, gelecekte ortaya koymak istediğimiz otomobilleri güzelce temsil ediyor. Aynı eski Bentley modellerinde olduğu gibi bu araç da yolcularına eşsiz ve unutamayacakları bir sürüş deneyimi yaşatmak üzere tasarlandı" şeklinde bir açıklamada bulunuyor.

Bentley EXP 100 GT’nin özel bir konsept olduğunu ve üretime çıkmasının şu an için beklenmediğini hatırlatalım ancak yakında olmasa da ilerleyen dönemlerde yüksek performanslı ve elektrikli bir Bentley görebileceğimizi umuyoruz.

Kaynak : https://newatlas.com/bentley-exp-100-gt-concept/60520/
29
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
4
4
1
0