Beyninizin Ne Kadar Kolay Kandırılabildiğini Gösteren İllüzyon (Video)

67
14
9
7
7
Amerika'daki bilim insanları, yeni bir optik yanılsama oluşturdular. 'Perpetual Diamond' olarak isimlendirilen bu optik yanılsama, sabit duran bir geometrik şeklin arka planının aydınlatılmasıyla hareketli gibi görünmesini sağlıyor.

Washington Üniversitesi'nde bulunan bilim insanları, yeni bir optik yanılsama oluşturdular. Oliver Flynn ve Arthur Shapiro tarafından oluşturulan bu yanılsamaya 'Perpetual Diamond' ismi verildi. 

Oluşturulan optik yanılsama aslında sabit olarak duran bir geometrik şeklin, beynimiz tarafından sürekli hareket ediyormuş gibi görülmesine neden oluyor. Bilim insanları bu optik yanılsamayı oluşturabilmek için, sadece belirli aralıklarla yanıp sönen bir flaş ışığı kullandılar. Dilerseniz bu optik yanılsamanın detaylarına inmeden önce biraz beynimizi zorlayalım.

Her ne kadar hareketli olarak görsek de aslında bu geometrik şekil sabit olarak duruyor. Hatta öyle ki bilim insanları, bu optik yanılsamayı özelleştirebilmeyi de başarmış durumdalar. Buna göre bu optik yanılsamanın yönü de bilim insanları tarafından yönetilebiliyor. Kullanılan efektler yardımıyla bilim insanları, beynimizi istedikleri yönde kandırmayı başarabiliyorlar.

Yukarıdaki görselde, geometrik şeklin çevresinin aydınlantılmasının kontrol edilmesi görülebiliyor. Geometrik şeklin arka planında bulunan bu bölgelerin belirlenen aralıklarla yanıp sönmesi, şeklin sürekli olarak hareket ediyormuş gibi görülmesini sağlıyor. Örneğin bu cisim eğer yukarı doğru hareket ediyorsa, üst kısımda bulunan gri bölgenin yanıp sönme süresi buna imkan sağlıyor.

Bu optik yanılsamayı oluşturan bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda geometrik cismin hareket etmediği belirtilirken, beyni kandırmanın aslında o kadar da zor olmadığı ifade edildi.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7099891/Mind-bending-perpetual-diamond-optical-illusion-tricks-brain.html
67
14
9
7
7
Emoji İle Tepki Ver
67
14
9
7
7