16 Yaşındaki Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü, İzleyen Herkes Olayı Snapchat’ten Paylaştı

209
22
9
6
6
ABD’de 16 yaşındaki lise öğrencisi, okulda çıkan bir kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Gencin etrafında bulunan insanlar ise yardım için polisi ya da ambulansı aramak yerine olayı sosyal medya hesaplarından paylaşmayı tercih etti.

ABD’nin New York kentinde yaşanan bir olayda, 16 yaşındaki bir öğrenci “bir kız öğrencinin çıktığı ya da takıldığı” kişiyle ilgili olduğu iddia edilen bir tartışmada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Polis raporuna göre olay yerinde bulunan 50 ila 70 arasında değişen sayıda insan, yardım çağırmak yerine olayı Snapchat’te paylaşmaya karar verdi. 

New York Nassau’da yaşanan olayda 7-8 kişilik grup birbirleriyle kavgaya tutuştu. Kavgada Khaseen Morris adlı çocuk göğsünden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan çocuk kurtarılamadı. 

"Telefonlarınızı yardım çağırmak için kullanın"

cinayet anı

Morris’i bıçaklamakla suçlanan Tyler Flach adlı genç, 2. derece cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı. 

Bölge okulları sorumlusu Phyllis Harrington ise velilere, çocuklarının sosyal medyayı nasıl kullandığını gözetmeleri çağrısı yaptı. Yapılan çağrılarda, gençlere, tehlike altındaki birini gördüklerinde telefonlarını beğeni ya da paylaşım için değil yardım istemek için kullanma tavsiyesinde bulundular. 

Öldürülen çocuğun kız kardeşi ise “O herkese yardım eden bir insandı ama kimse ona yardım etmedi" diye konuştu. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49766995
209
22
9
6
6
Emoji İle Tepki Ver
209
22
9
6
6