Bilgisayar Kasasını "Silah Deposu" Olarak Kullanan Adam Yakalandı

0
0
0
0
0
Amerika'da yaşanan ilginç olayda; bir vatandaş bilgisayar kasasına sakladığı tabancayla havaalanına girmek isteyince yakayı ele verdi.

Amerika’daki havaalanlarında güvenliği tesis etmekle görevli TSA kurumu, Instagram hesaplarından ilginç bir silah taşıma girişiminin fotoğrafını yayınladı. Geçtiğimiz salı günü yayınlanan fotoğrafta, bir yolucunun bilgisayar kasası içerisine oyun hamurlarıyla sarılmış, 9mm çapında dolu bir tabanca sakladığı görülüyor.

Houston’da bulunan George Bush havaalanında gerçekleşen ve rutin bagaj kontrolü sırasında ortaya çıkan olayı ilginç kılan ise; yolcunun silahı neden bu şekilde taşımak istediğinin anlaşılamamış olması. Zira önceden bildirmek suretiyle bagajda silah taşımak zaten yasal. Sadece silahın boş olması ve uygun şekilde muhafaza ediliyor olması gerekiyor. Yani yolcu, tüm bu karmaşaya sebep olmaksızın, sadece ilgili prosedürleri yerine getirerek yolculuğunu tamamlayabilirdi aslında.

Amerikalı dostumuzun yaptığı bu ilginç girişime biz de bir anlam verebilmiş değiliz. Akıllara ilk gelen "uçak kaçırma girişimi" fikri ise mantıksız. Zira vatandaş ,silahı yanına alacağı el bagajına değil, uçağın bagaj bölümüne teslim edeceği bilgisayar kasasının içine (!) saklamak istemiş. Ne diyelim; herhalde bir arkadaşıyla bir iddiaya falan girmiş olsa gerek…   

Kaynak : https://www.cnet.com/news/tsa-loaded-gun-hidden-under-clay-in-computer-instagram/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0