Bilgisayar Oyunları ile Öğrencilerine Yabancı Dil Öğreten Öğretmen, Başarıya Koşuyor

102
7
3
2
1
1997 yılından bu yana öğrencilerine İtalyanca öğretmek için bilgisayar oyunları kullanan Doç. Dr. Simone Bregni deneyimlerini tüm dünya ile paylaştı.

Malumunuz globalleşen dünya ile birlikte dünya dili haline gelen İngilizce’yi öğrenmek ekstra bir meziyet olmaktan ziyade zorunluluk halini almaya başladı. Günümüzde ayırt edici bir özellik istendiğinde bu dilin üzerine bir dil daha öğrenmek gerekiyor. Konunun teknolojiyi, daha doğru bir tabir ile biz oyun severleri etkileyen kısmında ise oldukça ilginç bir çalışma bizleri karşılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Sain Louis Üniversitesin’de görevli olan Doç. Dr. Simone Bregni, öğrencilerine yeni bir dil öğretmek için 21 yıldır bilgisayar oyunlarını kullandığını belirtti. Çalışmaları hakkındaki makalesi dünyanın en prestijli dil bilim dergilerinden olan Profession’da yayınlanan Simone, bu konudaki serüvenine 1975 yılında oynadığı bilgisayar oyunlarının İngilizce’sini geliştirdiğini ve klasik yöntemlerle çalışan arkadaşlarından daha başarılı olmasına olanak sağladığını keşfederek başladı.

İlerleyen kariyerini takiben kendini üniversitelerde dil, kültür ve edebiyat dersleri verirken bulan Simone, ders programı oluştururken bilgisayar oyunlarından faydalanarak kendine has bir ders programı oluşturdu. Oluşturduğu oyun odaklı sisteme Tanımla - Edin - Oluştur ismini veren eğitim görevlisi, oynanan oyuna dair görevler oluşturuyor. Verilen görevler ve kelimeler dahilinde öğrenciler bahsi geçen kelime ve cümle yapılarını, hem görsel hem de işitsel olarak tecrübe etmiş oluyor.  

Şu sıralar bilgisayar oyunları yardımı ile İtalyanca dersleri veren Simon’un öğrencileri, rahatlıkla normal bir dil öğrencisinin 1 dönem ya da 1 yıl kadar önüne geçebiliyor. Bunun sebebini de gelişen oyun teknolojisine ve hikayelerine bağlamak bir hayli mümkün. Simon'un İtalya tarihi üzerine derslerinde yoğun olarak Assassin's Creed 2'den faydalandığını da belirtmek gerekiyor. 

102
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
102
7
3
2
1