Bilgisayarımız İçin Anti-Fidye Yazılımı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

10
4
2
1
1
WannaCry adlı fidye yazılımı ile tüm dünyanın haberdar olduğu bu yazılımlar, bazı özel anti-fidye yazılımlar tarafından engellenebilmektedir.

Bilgisayarınıza her türlü yolla girebilen bu virüsler, bilgisayarınızdaki dosyaları şifreleyerek ulaşılmaz hale getiren bu yazılım, bilgileri geri vermek için para istemektedir. İstenilen sürede parayı Bitcoin olarak ödememeniz halinde ise bilgilerin yok olacağı söylenmektedir. 2017 yılında WannaCry dalgası ile tüm dünyada etkisini gösteren bu yazılımlar, özel anti-fidye yazılımları tarafından fark edilmektedir. Ancak anti-fidye yazılımını da seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. 

Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler

  • Sadece bilinen tehditlere karşı mı koruma sağlar yoksa daha önce hiç görülmemiş tehditleri tanıyabilir mi?
  • Gerçek zamanlı sistem davranışı izleme sağlıyor mu?
  • Seçilen klasörlerin veya dosyaların şifrelenmesine, değiştirilmesine veya silinmesine karşı koruma sağlar mı?
  • Belirli fidye ailelerine karşı aşılama sağlıyor mu?
  • Saldırı durumunda, dosyalarınızı yerel bir önbellekten geri yükleyebilir mi?
  • Tüm diskiniz şifreli ise, dosyalarınızı buluttan geri yükleyebilir mi?

Bilgisayarınız Truva atları aracılığıyla virüs bulaştırabilir ve masum dosyalar gibi görünen kötü amaçlı yazılımlar içerebilir. Fidye yazılımları, WannaCry örneğinde olduğu gibi 2017 yılında dünya çapında yüz binlerce bilgisayarı etkileyen yıkıcı bir saldırıya neden olabilmektedir. En kötü kısmı ise bu yazılımlar, herhangi bir kullanıcı eylemi olmadan da yayılabilir. En değerli dosyalarınızı kaybetme veya devasa bir fidye ödemek zorunda kalma riskiyle karşı karşıya kalmamak için yukarıdaki özelliklere sahip anti-fidye yazılımlarını tercih edebilirsiniz. 

Kaynak : https://www.androidpit.com/antivirus-not-enough-get-anti-ransomware
10
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
1
1