Bilgisayarın Diskinin Çıkardığı Sesten Bilgiler Çalınabiliyor!

0
0
0
0
0
Bilgisayarın Diskinin Çıkardığı Sesten Bilgiler Çalınabiliyor!
İsrail’deki bir üniversitenin araştırmalarında bilgisayardaki mekanik diskin okuma ve yazma seslerinden içindeki bilgilerin analiz edilebildiği keşfedildi.

Gelişen teknolojiyle birlikte artık bilgisayarlarımızdaki mekanik diskler yerini SSD’lere bıraksa da halen daha dünya üzerindeki bilgisayarların çoğunluğu mekanik diskle çalışıyor. Haliyle bu mekanik disklerde barındırılan bilgiler de birçok kişinin erişmek isteyebileceği güncel ve gizli bilgiler olabiliyor.

İsrail’deki Negev Ben-Gurion Üniversitesi öğrencilerinin mekanik diskler üzerine yaptığı bir çalışmada mekanik disklerdeki bilgiyi alabilmek için yeni bir yöntem geliştirildi.

Öğrencilerin geliştirdiği bir mobil yazılım, herhangi bir iletişimden soyutlanmış bilgisayarların hard diskinden çıkan sesi analiz ederek okuma ve yazma sırasında çıkan çeşitli sesleri bilgiye dönüştürüyor.

Tabii dikkat edecek olursanız çıkan ses makine diliyle analiz edildiği için belirli boyutta bilgilerin oluşturulması çok uzun süre gerektirecektir. Yine de teoride gizli bilgilerin analiz edilmesi imkansız değil.

Konuyla ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0