“Bilgisayarını Açık Tut, Para Kazan” Sistemi Kairos, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tarafından İncelemeye Alındı!

1
1
0
0
0
Daha öncesinde tuhaf işler döndüğüne dair bilgi paylaştığımız Kairos sistemi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından incelemeye alındı.

Bundan yaklaşık üç ay önce "Bilgisayarını Açık Tut, Para Kazan" Diyen Kairos, 25 Milyon Dolar Kazanmış! başlığıyla paylaştığımı Hürriyet kaynaklı haberimizi hatırlarsınız. Gazetenin iddiasına göre Kairos’un “saadet zinciri” denilen yapıda olma ihtimaline karşı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından yapılan açıklamayla söz konusu şirketin inceleme alınacağından bahsedilmişti.

Bugün yayınlanan Haber Türk’ün haberine göre ise 80 bin kullanıcıya ulaşan bu yapı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından atanan bilirkişi tarafından incelemeye alındığı belirtiliyor. Şu anda şirket için herhangi bir yaptırım ve sonuç duyurulmazken, bahsi geçen haberde bilgi paylaşan iki uzmanın görüşü ise şu şekilde;

Bilişim Uzmanı olan Hamza Şamlıoğlu “Peki, bu sistem siber saldırıda kullanılırsa ne yapacağız? Çünkü ne olup bittiği bilinmiyor. 320 GB’lık alan alma kısmı işin makyajı. Elbette birileri kazanıyor. Titan’da da, Mega Holdings’de de görmüştük. Sistemin en alt tabakasında olan insanlar en çok para yatıran insanlar ve bu insanlar büyük zarar görecekler.” diye görüşünü bildirmiş.

Bilişim Hukuku Uzmanı olan Tuğsan Yılmaz ise “Hukuka aykırı olan bazı içerikleri saklamak için kullanılıyor olabilir. Yargıtay’ın zincir benzeri yapıları ‘nitelikli dolandırıcılık’ eylemi olarak yorumladığı çok sayıda karar var.” diyerek görüşünü aktarıyor.

Son olarak söz konusu haberimiz ardından şahsıma ve İzmo Bilişim'e yönelik birçok e-posta atıldığını, içeriklerin derhal kaldırılması gerektiğini, Hürriyet’in bu içeriği kaldırdığını ve bizim kaldırmamamız halinde hukuk yoluna başvuracaklarından bahsedilmişti. Aynı zamanda tehdit sayılabilecek düzeyde tepkiler geldiğini de hatırlatalım. Ancak hukuk yolu ile bir bildiri bize hiçbir zaman ulaşmadı ve aynı zamanda Hürriyet’te buradan ulaşabileceğiniz gibi söz konusu haber de duruyor. Haber Türk’ün haberine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bakalım bu Kairos olayı Bakanlık tarafından nasıl sonuçlandırılacak ve şirket dolandırıcılık ile suçlanacak mı, inceleme sonrasında bunu hep beraber göreceğiz. Ancak Kairos’un bu paylaşılan bilgilere rağmen üye kazanmaya devam ettiği, liderlerinin ise lüks yaşantılarını daha fazla para kazancıyla sürdürmeye devam ettiklerinden de bahsetmiş olalım.

Kaynak : http://www.haberturk.com/gundem/haber/1309571-yeni-vurgun-zinciri-kairosa-uye-sayisi-80-bine-ulasti
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0