Bilgisayarınız Üzerinden Gizlice Ekran Görüntüsü Alan Casus Yazılım Tespit Edildi

36
6
3
3
3
Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcılarının indirdikleri bazı programlarla birlikte ücretsiz VPN servisi olarak sunulan Zacinlo adındaki casus yazılımın gizlice ekran görüntüsü aldığı tespit edildi.

Bazı programlarla beraber sunulan program, ücretsiz bir VPN servisi olduğunu söylemektedir. Ancak yazılımın oldukça tehlikeli olduğu ortaya çıktı ve habersiz ekran görüntüsü alma gibi birçok şeyi yapabildiği tespit edildi. Casus yazılımın, bazı antivirüs programlarını geçici olarak devre dışı bırakma ve bilgisayarın hızını yavaşlatma gibi olumsuzluklara da yol açabileceği belirtildi.

Bitdefender adlı antivirüs yazılımının fark ettiği ve Zacinlo adını verdiği kötü amaçlı yazılımın, 25’ten fazla zararlı eklentiye sahip olduğu belirtildi. İlk olarak 2012'de tespit edilen yazılımın şu anda altın çağını yaşadığı söylenmekte. Çok sayıda kullanıcının mağdur olabileceği belirtilirken, gerekli önlemlerin alınması tavsiye edildi.

Bitdefender Antivirüs'ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu yaptığı açıklamada, “Yüklenme sırasında Zacinlo, Windows Defender'i geçici olarak devre dışı bırakıyor. Bunların dışında kendisinin çalışmasına engel olacak başka herhangi bir Windows 10 uygulamasını da durdurabiliyor” ifadelerini kullandı.

Kullanıcıların sunulan her ücretsiz servisi onaylamamaları, öncesinde bir araştırma yapmaları gerektiği belirtildi. Kötü amaçlı yazılımın, kendisini ücretsiz bir VPN servisi olarak tanıtması nedeniyle birçok kişinin bilgisayarında bulunabileceği belirtildi.

36
6
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
36
6
3
3
3