Bilgisayarınızı 3. Kişilere Açan Bir Ubuntu Hatası Bulundu

33
7
4
3
1
Linux temeline dayanan ve sürekli olarak geliştirilen bir açık kaynak kodlu işletim sistemi olan Ubuntu, ülkemizde de sıkça kullanılıyor. Ancak yeni gelen bir hata haberi, Ubuntu severleri tedirgin edecek.

Tamamen özgür ve ücretsiz olan Linux tabanlı işletim sistemi Ubuntu, Güney Afrikalı girişimci Mark Shuttleworth öncülüğünde kurulmuş olmakla birlikte, şu anda gönüllü Ubuntu topluluğu tarafından geliştirilmektedir. 2004 yılında resmi olarak kullanılmaya başlanan bu platform, ülkemizde de birçok kişi tarafından kullanılıyor. Ancak şimdilerde gelen bir Ubuntu güvenlik açığı haberi, kullanıcılarını tedirgin etti.

Ubuntu 16.04.4 ve üzeri sürümlerde meydana gelen hata, aslen geçtiğimiz Haziran ayında meydana çıktı. Ancak durum kamuoyuna net olarak açıklanmasa da birçok kişi durumun farkına vardı. Ubuntu Launchpad’de yayınlanmış olan hata, Ubuntu 16.04’ün yanı sıra; Ubuntu 14.04, 16.10 ve 17.04 güncellemelerini de etkiliyor.

Kullanıcıların bilgisayarlarını üçüncü kişilere açan hatada,kullanıcı Linux’a girip herhangi bir program açtıktan sonra makineyi uyku moduna alırsa, güvenlik açığı aktif hale geliyor. Saldırıya karşı korumasız olan bilgisayar, herhangi bir şifre ile uyandırılarak verilere erişim sağlanabiliyor. Şu an için çözüm bulunamamış olan güvenlik açığı, kullanıcıların işletim sistemini değiştirmesine dahi neden olabilir.

33
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
7
4
3
1