Bilgisayarınızın Ömrünü Uzatmak İçin Derhal Bırakmanız Gereken 6 Alışkanlık

55
13
13
10
8
Hiçbir şey sonsuza kadar kalıcı değil özellikle konu teknolojik cihazlar olduğunda... Ama yine de bilgisayarınıza daha iyi davranarak onun ömrünü uzatmanız mümkün.

Bilgisayarınızın normalden daha kısa sürede bozulmasını istemiyorsanız derhal vazgeçmeniz gereken bazı alışkanlıklar var.

Bilgisayarınızı kolayca ısınabileceği yerlerde bırakmak

Isı bilgisayarınızın can düşmanıdır desek abartmış olmayız. Cihazınızın aşırı ısınmasıyla işlemcisinin, fanının ve hatta bataryasının ömrü kısalır. Siz siz olun bilgisayarınızı kolayca ısınabileceği yüzeylerde kullanmayın.

Bilgisayarınızı dikkatsizce taşımak

Cihazınızı taşırken ne kadar dikkatli olursanız o kadar iyi olacaktır. Bilgisayarınızı ve dosyalarınızı kaybetmek istemiyorsanız, onu ekranından tutarak taşımak gibi hareketlerden uzak durmanız şart.

Bilgisayarınızın şarjını sonuna kadar bitirmek

Bazı özel durumlarda bilgisayarınızın şarjı sonuna kadar bitebilir elbette. Ancak cihazınızın pilini sürekli olarak sıfırlamak batarya ömrünü de kısaltacaktır bizden söylemesi.

Elektriksel güvenliği göz ardı etmek

Yapmanız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz: Cihazınızın şarj kablosunu kontrol etmek, fişini nereye taktığınızı bilmek ve zamanı geldiğinde çıkartmak.

Gereksiz bakım programlarıyla vakit kaybetmek

Sürekli farklı bakım programlarıyla bilgisayarınızı hızlandırmaya çalışıyorsanız boşuna vakit kaybediyor olabilirsiniz. Hatta bu programların güvenilir olmayanlarına da sıkça rastlanıyor. Siz iyisi mi artık kullanmadığınız tüm dosyaları kendiniz silin, cihazınız hala çok yavaş çalışıyorsa belki de değiştirme vaktiniz gelmiştir.

İnternette gezinirken bilgisayarınızı korumamak

Bilgisayarınızda sorun yaşamak istemiyorsanız, güvenilir bir antivirüs programı kullanmanız şart.

Kaynak : https://www.pcmag.com/feature/362502/6-bad-habits-that-are-destroying-your-pc%20CH/3
55
13
13
10
8
Emoji İle Tepki Ver
55
13
13
10
8