Fakat şimdi bu mümkün olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentinde yer alan Washington Üniversitesi araştırmacı ekibi tarafından yapılan uzun çalışmalar sonucunda Ambitient Wi-Fi Backscatter, yani Kablosuz Ortam Geri Yansıtıcısı diyebileceğimiz bir sistem geliştirerek bunu mümkün kıldılar.
Fakat bu çalışmanın farklı ve güzel yanı ise yapılan çalışmada kullanılan cihazlarda iletişim için bir bataryaya dahi sahip olması gerekmemesi. Yani sadece sinyallerin kendi arasındaki alışverişi ve bu sinyallerden ortaya çıkan enerji sayesinde iletişim kurulabilen sistem sayesinde kullanılan kartlarda herhangi bir pile de gereksinim kalmıyor. Şarj kısmı yerine bu iletişim kısmına odaklanan ekip, şarj konusunda klasik bir fitness takip cihazının %40'lık gibi bir dolumu 2.5 saat içinde yapabildiğini de belirtmiş. Yani geliştirilmesi halinde standa dahi gereksinim olmadan telefon, televizyon, bilgisayar ve bilimum elektronik cihazların kendi kendine şarj olması mümkün olabilir.
Bu da tabiki bataryanın bitmesi durumunu neredeyse ortadan kaldıracak. Böylece herhangi bir mekanda cihazlarımızı kolayca şarj edebilecek, hatta belediyelerin yollara da koyması halinde her yerde tam şarj ile dolaşabileceğiz. Sinyaller üzerinden yapılacak bu iletişim ve güç aktarımı sayesinde kurulacak vericilerin erişebildiği herhangi bir noktada şarj edilebilmesi de mümkün oluyor. Yani isterseniz uçakta olun bu sinyaller size ulaşıyorsa problem kalmıyor olacak.
Ancak bunu görmek ve deneyimlemek için birkaç yıla daha ihtiyacımız var elbet. Çünkü öyle 1-2 yıl içinde karşımıza çıkacak bir şey maalesef değil.