Charyton'un bazı gönüllü epilepsi hastalarının beyin aktivitelerini inceleyerek ulaştığı bilgiler ise gerçekten umut verici bir çözüm olabilir. Christine'in yaptığı araştırmalara göre hastaların sessiz bir ortamda otururken ve müzik dinlerken ayrı ayrı yaptığı beyin aktivite incelemelerinde müzik dinlerken beyin aktivitelerinin daha fazlalaştığı görülmüş.
Ayrıca yapılan araştırmalara göre de epilepsi rahatsızlığına sahip olan insanların %80'in hemen gözün arkasında olan beyin bölgesinde bulunan temporal lobda oluşuyormuş. Bu bölge de aynı zamanda beynin seslere ve dolayısıyla müziklere verdiği algıyı edinen bölge olarak geçiyor.
Charyton'un hastalarında yaptığı denemelerde John Coltrane'nin My Favorite Things ve Mozart'ın Sonata for Two Pianos in D minor parçalarını dinleterek beyin aktivitelerini incelemiş ve sessiz ortamda otururken olan aktiviteye göre fazlalaştığını farketmiş. Buradan hareketle şu an için kesin çözüm gibi görünmese de epilepsi tedavilerinde kullanılabilecek bir umut olduğunu belirten nörolojist, bunun önemli bir umut kaynağı olduğunu belirtmiş.
Yani ilerleyen yıllarda bu çalışma üzerine yapılan araştırmalar ile epilepsi hastaları için müzik dinlemek gibi bir çözüm üretilebilir.