İnternet sitesine girdiğinizde ilk olarak "Data Search" isimli kategoriyi bulmanız gerekiyor. Bu kategoride okyanus, buz, kara hidrolojisi ve katı toprak şeklinde bölümlendirilmiş, toplamda 4 adet kısım var. Hangi unsuru kontrol etmek istiyorsanız buradan seçiyorsunuz ve karşınıza gelen veri analizlerinden herhangi birisini seçerek inceleme yapıyorsunuz (veri analizlerinin neyle alakalı olduğunu anlamak için başlıklarını okumanız gerekiyor).
Eğer veri analizlerini anlayamadıysanız ve daha kolay, daha anlaşılabilir bir sunuma ihtiyaç duyuyorsanız, o zaman şimdilik deneme aşamasında olan NASA Data Analysis Tool'u kullanabilirsiniz. Data Analysis Tool sayesinde önceden göz attığınız verileri interaktif bir Dünya haritası üzerinde gösterebilir ve verilerinizdeki değerleri daha net bir şekilde inceleyebilirsiniz. Örneğin ben deniz seviyesinin sıcaklığını gösteren veriyi inceledim ve bu veriyi Data Analysis Tool'a yükledim. Alt taraftaki fotoğrafta da bu veriyi görüntüleyebildiğimi görebilirsiniz.
Sistemi kullanabilmek adına sağ üst kenarda bulunan "My Data" seçeneğine tıklamanız ve önceden göz attığınız verilerden birisini seçmeniz gerekiyor. Verileri seçmenizin ardından görüntülemek istediğiniz tarihi de girebilirsiniz. Tabii ki bu sistem yeni olduğu için en güncel verileri göremiyoruz ancak zamanla bunun da mümkün olacağını düşünüyorum.