Bilim İnsanından İklim Değişikliği ile Mücadele Önerisi: İnsan Eti Yiyelim

213
30
15
10
8
Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda söz alan İsveçli bilim insanı Magnus Soderlund’dan insanlığın sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam etmesi ve iklim değişikliği mücadelede çok radikal bir teklif geldi: Ölen insanları yemek.

Stockholm Ekonomi Okulu’ndan profesör Magnus Soderlund, geçtiğimiz hafta yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda konuştu. İklim değişikliği ile mücadele için oldukça alışılmışın dışında bir teklif ortaya atan bilim insanı, çözüm önerisi olarak insan eti yemeyi önerdi.

Soderlund’a göre ölen insanların etlerini gıda olarak tüketmek, insan türünün devamlılığını sağlayabilir. Ancak buradaki en temel zorluk ise dünya kamuoyunu bu fikre ‘sıcak bakmaya’ ikna etmek. 

Dillerini biliyorsanız yukarıdaki video durumu açıklıyor ancak bilmiyorsanız da profesörün görüntüsünden önce koyulan görseller durumu açıklıyor. 

Soderlund görüşlerini ‘İnsan Eti Yediğinizi Hayal Edebilir Misiniz?’ isimli bir konuşmada Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde açıklamıştı. Yamyamlık karşıtı muhafazakar tutumların, insanların insan eti yemeye başlanması halinde değişeceğini öne sürmüştü. 

Soderlund bir davranışsal ekonomi uzmanı ve ona göre insanlar hayatta kalmak için ‘fazla bencil’ zira gelecekte soylarını koruyacak olan yamyamlık fikrine de karşılar. 

‘İnsan Eti Yemeye Açığım’

hannibal lecter

Magnus Soderlund, kendisine yöneltilen ‘insan eti yiyip yemeyeceği’ sorusuna ise bu fikre açık olduğu şeklinde karşılık verdi. Soderlund, İsveç’in TV4 kanalına verdiği röportajda “Bu hususta bir nebze tereddütlü olsam da, asla olaya tutucu yaklaşmıyorum. İtiraf etmeliyim ki, insan etinin en azından bir tadına bakabilirim” dedi. Soderlund’a göre elimizde insandan önce başka alternatifler de var, örneğin evcil hayvanlar ve böcekler. 

İnsan etinin tüketilmesi konusunda genel olarak iki farklı görüş var. Bir kısma göre gelecekte insan eti vazgeçilmez olacak. Bir diğer grup ise yamyamlığın pek çok sağlık sorununa yol açtığını söylüyor. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201909101040136851-isvecli-bilim-insani-iklim-degisikligiyle-mucadele-etmek-icin-insan-eti-yemeyi-onerdi/
213
30
15
10
8
Emoji İle Tepki Ver
213
30
15
10
8