Bilim İnsanları: 234 Yıldızdan ‘Normal Olmayan Sinyaller’ Alıyoruz

1
0
0
0
0
Bilim İnsanları: 234 Yıldızdan ‘Normal Olmayan Sinyaller’ Alıyoruz
Bilim insanları, Stephen Hawking’in uzaylıları bulmak için başlattığı proje kapsamında 2.5 milyon yıldızı izlediklerini, bunlardan 234 tanesinden ‘normal olmayan sinyaller’ aldıklarını belirttiler.

Son zamanlarda yapay zekanın tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine ve ‘uzaylılar’ konularına ilişkin yaptığı açıklamalarla adını sıkça duyduğumuz İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in uzaylıları bulmak için başlattığı misyon dahilinde bazı sinyaller alınmış olabileceği belirtiliyor.

Bilim insanları, Rus milyarder Yuri Milner ve Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg’in ortaklaşa yürüttüğü Breakthrough Listen projesi kapsamında 2.5 milyon yıldızı izlediklerini ve bunlardan 234’ünden normal olmayan sinyaller aldıklarını belirttiler. Bu sinyallerin bir yıldız kümesinin etrafındaki titreşimlere benzediklerini belirten Kanada'daki Laval Üniversitesi bilim insanları Ermanno Borra ve Eric Trottier, New Mexico’daki Sloan Digital Sky Survey isimli teleskopla tespit ettikleri bu titreşimlerin sinyal olduğunun kanıtlandığı taktirde ‘uzaylılar’ tarafından üretilmiş olma ihtimali üzerinde yoğunlaşacaklarını söylediler.

Yıldızlardan gelen sinyallerin uzayın derinliklerinden gelen lazerlerle aynı özelliklere sahip olduğunu iddia eden Ermanno Borra ve Eric Trottier, yayınladıkları makalede daha önce uzaylılara ait olduğu öngörülen sinyallere benzer sinyaller elde ettiklerini belirttiler. 

Breakthrough Listen projesi kapsamında anormal tepkilerin alındığı her yıldız teker teker inceleniyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0