Bilim İnsanları, 42.000 Sene Önce Donan Solucanları Hayata Geri Döndürmeyi Başardı

69
9
5
5
2
İnsanların dondurularak muhafaza edilmesi ve gelecekte bir tarihte hayata geri dönmesi teması, son gelişmelere bakılırsa artık hayal olmaktan çıkıyor.

Dondurularak seneler sonra hayata geri dönen insanların olduğu pek çok bilim kurgu filmine şahit olduk ancak bu düşünce, günümüzde geldiğimiz bilimsel ve teknolojik seviyeye göre bile 'hayal' olarak değerlendiriliyordu. Son gelen haberler ise bu konuda adeta devrim niteliğinde çünkü bir grup bilim insanı, donmuş 42.000 yaşındaki solucanları hayata döndürmeyi başardıklarını açıkladılar.

Henüz tüylü mamutlar hayattayken, buzul çağının gelmesiyle buz tabakasının altında kalarak donduğu düşünülen 300'den fazla soluncan, incelenmek üzere Princeton Üniversitesi'ne getirildi ve Rus araştırma ekibi ile Princeton'lu jeologlar ortak bir çalışma yürütmeye başladı. Verilen ilk bilgilere göre solucanlardan iki tanesi, dünyanın en yaygın omurgasız hayvanı olan yuvarlak solucandı.

Bu iki solucandan biri 41.700 yaşında ve donmuş toprak zeminde 2015 senesinde bulundu. Diğeri ise 2002 senesinde bulundu ve ortalama 32.000 yaşında olduğu düşünülüyor. Solucanların her ikisi de Rusya'nın en soğuk bölgesi olan Yakutistan'da bulundu.

Yayınlanan rapora göre solucanların ikisi de laboratubarda gerçekleştirilen testler sonucunda yaşam belirtisi göstermeye başladı. Hareket etmeye başlayan ve beslenmek için de harekete geçen solucanlar, gelecekte insanların da dondurularak seneler sonra hayata geri döndürülmesi projeleri için şimdiye kadar elde edilmiş en kritik veri. Araştırma ekibine göre elde edilen veriler, çok hücreli organizmaların 'uzun süre hayatta kalma' çalışmalarında kullanılabilecek. 

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5995189/Worms-laid-dormant-42-000-years-sprung-life-Siberian-permafrost-melts.html
69
9
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
69
9
5
5
2