Bilim İnsanları, 42 Bin Yıldır Mükemmel Şekilde Korunmuş Bir At Türünü Klonlayacak

52
11
2
2
1
Araştırmacılar, 42 bin yıl öncesinden kalma, mükemmel şekilde korunmuş Sibirya atı kan örneği bulmayı başardı. Bilim insanları şimdi bu örneği kullanarak Sibirya atlarını hayata döndürmeyi planlıyor.

Sibirya ne kadar soğuktur sorusunun cevabı ‘çok’tur. Olaya biraz daha bilimsel bir hava katmak isterseniz, “42 bin yıl öncesinden kalma tay bedenlerinin bozulmadan kalabileceği doğal bir soğuk hava deposu olarak görülebilecek kadar soğuktur.” diyebilirsiniz ve söylediğiniz hiçbir şey yanlış olmaz.

Bilim insanları, hiç bozulmamış bir tay ceseti bulduklarında oldukça şaşırmıştı. Rus ve Güney Koreli bilim insanlarını daha da çok şaşırtan şey ise bedende bulunan ve mükemmel şekilde saklanmış kan örnekleri oldu.

Yakutsk’daki Mamut Müzesi’nden Dr. Semyon Grigoryev, yapılan otopsinin ardından tayın mükemmel durumda olduğunu keşfettiklerini söyledi. Hayvanın tüylerinin bile bozulmamış olması hali hazırda mucizevi olsa da bilim insanlarını esas şaşkınlığa sürükleyen şey hayvanın içindeki kanın da korunmuş olması oldu.

Dr. Grigoryev, hayvanın gömülme şartları ve permafrost etkisi sayesinde damarlarındaki kanın sıvı halde ve bozulmadan saklandığını söylerken, kas dokularının doğal kırmızımsı renklerini de koruduğunu belirtti. Dr. Grigoryev, bu canlının keşfedilmiş en iyi saklanan Buz Devri hayvanı olduğunu söylüyor.

Rusya’daki Yakutsk eyaletinde bulunan Kuzey-Doğu Federal Üniversitesi ile Güney Koreli Sooam Biyoteknoloji Araştırma Derneği uzmanlarının yaptığı çalışmalar sonucu ortaya çıkan bu örnek, daha sonraki çalışmalarda antik dönemde yaşamış Sibirya atlarının hayata döndürülebileceği anlamına geliyor. Yakutsk’daki müze ve üniversite daha önce de mamutları klonlayarak hayata döndürme ihtimalini gündeme almıştı.

Kaynak : https://allthatsinteresting.com/ancient-siberian-foal-blood
52
11
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
52
11
2
2
1