Bilim İnsanları, 5 Yıl İçinde Ölüp Ölmeme Riskinizi Tahmin Edecek!

0
0
0
0
0
İngiliz bilim insanları tarafından akıllı bir cihaz olan biyo-belirteçlerle elde edilen verilere dayalı bir çalışma yapıldı. Çalışmada, özellikle orta yaşlıların ölüm riski altında olup olmadığı öngörebilecek bilgiler keşfedildi.

Bilim adamları şimdi de önümüzdeki 5 yıl içinde ölme riski altında olup olmadığınızı öngörebiliyor. Orta yaşlıların kandaki kanser emarelerini, kronik kalp hastalıklarını ve birçok diğer sağlık koşullarını takip edebilen bir elektronik cihazdan elde ettikleri verilerle çalışma yapan İngiliz doktorlar, daha önceki benzer çalışmaları da geçecek yeni bir başarıya imza attılar.

Kanada Tıp Dergisi'ndeki (Canadian Medical Association Journal) bir makalede duyurulan çalışmaya göre, IL-6 olarak bilinen bir maddenin hem kısa hem de uzun süreli ölüm riskini tahmin etmekte daha önemli işaretler verdiğini keşfetti. İnterlöktin-6 adlı kimyasal, vücutta inflamasyon görüldüğünde (herhangi bir sebeple ateş çıktığında) salgılanıyor.

Çalışma 1997-99 yılları arasında 45-69 yaş arasındaki 6545 erkek ve kadından toplanan verilerle yapıldı. 2015 yılına dek bunların ölüp ölmediği takip edildi. Londra Üniversitesi’nden Profesör Achana-Singh-Manoux “Bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile biyolojik takip sistemleri araştırmalarımızı kolaylaştırıyor. Biyobelirteçler hızla geliştikçe biz de hastalıkları daha hızlı yenecek ve sağlık hakkında gelcek tahminleri yapabileceğiz” dedi. Diğer bir araştırmacı olan Dr. Paul Ridker ise “Biyobelirteçler yeni tedavi türleri için kritik cihazlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.mirror.co.uk/science/scientists-can-now-predict-people-9353320
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0